Antena Căutare

Emil Boc: "Mai devreme sau mai tarziu, o femeie va fi presedintele Romaniei"

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat sambata ca o femeie este potrivita sa ocupe functia de presedinte al Romaniei si ca, mai devreme sau mai tarziu, se va intampla si acest lucru, conform Mediafax.


El a mentionat ca PDL a fost primul partid care a promovat o femeie in functia de presedinte al Camerei Deputatilor, in persoana Robertei Anastase si astfel PDL a facut deja un pas spre directia alegerii unei femei in functia de presedinte al Romaniei.

Premierul a adaugat ca nicio victorie PDL nu ar fi fost posibila fara organizatia de femei si ca are sansa sa colaboreze in Guvern cu doamne profesioniste care stiu ce au de facut pana la capat, mentionandu-le pe Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Andreea Paul Vass, Oana Badea, Cristina Traila si Doina Melirite.

Acesta a aratat ca in 2007, fara Monica Macovei, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, nu ar fi fost posibil ca Romania sa intre in UE si le-a multumit femeilor pentru sprijin.


Andreea Paul Vass: Este Romania pregatita sa aiba o doamna presedinte, prim-ministru sau ministru?

Andreea Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc, a declarat sambata ca, inclusiv presedintele Traian Basescu are nevoie sa se deschida putin asupra a ceea ce inseamna perspectiva privind viitorul politicii romanesti, aratand ca nu mai poate fi o clasa politica in care decid 90% barbatii si 10% femeile.

Suflina Barbu, presedintele Organizatiei de Femei a PDL, a spus ca OFPDL trebuie sa devina atat de puternica incat sa dea un candidat femeie pentru functia de presedinte al Romaniei, sau pentru functia de premier.

„Definitia discriminarii este data de raspunsul la intrebarea: Este Romania pregatita sa aiba o doamna presedinte, prim-ministru sau ministru? De cate ori apare raspunsul „nu stiu" aceea este definitia discriminarii. Iar daca raspunsul este „nu", atunci discriminarea atinge cote inadmisibile", a declarat consilierul premierului.

„Chiar si Traian Basescu, presedintele nostru drag, are nevoie sa-si deschida putin asupra a tot ceea ce inseamna perspective asupra viitorului politicii romanesti. Nu mai putem fi o clasa politica in care decid 90% din barbati si 10% din femei, asa cum este cazul in Parlamentul Romaniei", a adaugat Vass.

Vass a facut aceasta afirmatie inainte de Conventia Nationala a Organizatiei de Femei a PDL, unde va fi ales presedintele organizatiei.

Singura persoana care candideaza pentru aceasta functie este Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu, realeasa in functia de presedinte al Organizatiei de Femei a PDL... Crin Antonescu: "E clar ca daca iese rau cu USL, eu raspund singur"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x