Antena Căutare

Crin Antonescu il incurajeaza pe premier in santajul UDMR din cazul UMF Targu Mures

Premierul Mihai Razvan Ungureanu este sustinut si de presedintele PNL, Crin Antonescu in ceea ce priveste santajul UDMR in cazul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures. Liderul PNL a declarat, joi, ca il incureajeaza public pe seful Executivului.

"Probabil ca acest santaj se va duce asupra PDL si asupra prim-ministrului, pentru ca pana la urma o hotarare de Guvern este semnata de prim-ministru. Eu il incurajez public pe prim-ministru sa reziste acestui santaj si, daca va rezista, ceea ce sper ca va face, voi fi primul care sa salute atitudinea sa", a spus Antonescu, conform Mediafax.


Intrebat daca ar sustine un guvern minoritar, care ar ramane dupa parasirea coalitiei de catre UDMR, ca urmare a acestui gest, Antonescu a raspuns negativ.

"Nu voi sustine un guvern minoritar, doar voi saluta. De la salut si pana la sustinerea unui astfel de Guvern, nu, e mult", a spus el.

Vicepremierul Marko Bela afirma recent ca alegerile de la UMF, in urma carora a fost desemnat rector Leonard Azamfirei, nu au fost recunoscute de Ministerul Educatiei, spunand ca intentioneaza sa iasa din Guvern daca Legea Educatiei nu e respectata la UMF.

Liderii UDMR au atras atentia, in ultima perioada, cu privire la faptul ca Legea Educatiei este aplicata partial, in contextul in care la UMF Targu Mures nu a fost infiintata o linie in limba maghiara.

Vicepremierul Marko Bela a afirmat, saptamana trecuta, ca in privinta Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures este necesar sa se clarifice relatia dintre etnii si ca "se pare ca situatia e mult mai grava decat anii trecuti".

Mihai Razvan Ungureanu l-a numit consilier de stat pe Marian-Valentin Nidelea... VIDEO! Premierul Ungureanu, poreclit Labus. Vezi de la ce i se trage!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x