Antena Căutare

Crin Antonescu: "In fond, Traian Basescu a fost demis"

Presedintele interimar Crin Antonescu sustine o conferinta de presa, incepand cu ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

Iata cele mai importante declaratii!

"Felicit din toata inima sportivii romani care au obtinut rezultate notabile la olimpiada si urez succes echipei de fete la gimnastica."

"Cunoastem in acest moment rezultatele referendumului, practic, dupa numararea a 99,97% si putem sa tragem niste concluzii ferme. Opt milioane si jumatate dintre cetateni cu drept de vot s-au prezentat la referendum, aproximativ 7,5 milioane s-au pronuntat pentru demiterea presedintelui. Prima concluzie este ca, in fond, Traian Basescu a fost demis, in forma asteptam verdictul CCR."

"In termeni de legitimitate, Traian Basescu a fost demis de cei care l-au ales, o majoritate reala. In termeni de legalitate, asteptam si respectam verdictul CCR.
Dincolo de cvorumul real, de numarul real alegatorilor, raman doua cifre ce nu pot fi interpretate: 5,2 milioane l-au ales presedinte pe Traian Basescu, 7,5 milioane au spus ca Traian Basescu trebuie sa plece."

"Importante organisme de presa internationale care debitau tot felul de lucruri inainte de referendum, in fata acestui rezultat isi reconsidera simtitor pozitiile."

"CCR are de luat o decizie foarte grea. Sunt un om politic care a criticat in mai multe randuri decizii ale CCR. Le-am respectat intotdeauna, dar in numeroase randuri le-am criticat. Simt datoria sa spun azi ca, indiferent de decizia CCR, nu va trebui sa o culpabilizam. Are o decizie grea si nu e vina ei."

"Cand va trebui sa fixeze aritmetic ce inseamna jumatate din populatia Romaniei, va avea date diferite: cifrele MAI, din listele electorale, de la INS."

"Sper intr-o decizie a CCR care sa puna inainte de toate insusi spiritul Constitutiie, al legii referendumului care impunea un prag de cvorum pentru a stimula participarea cetatenilor."

"Traian Basescu ar fi trebuit sa demisioneze. Orice om politic ce are respect pentru democratie ar fi luat aceasta decizie. Faptul ca nu o ia lasa pe umerii CCR o povara foarte grea de care sper si sunt incredintat ca se va achita cu onoare."

Intrebat daca isi va da demisia, Crin Antonescu a raspuns: "Eu am proprietatea vorbelor mele, proprietatea, intelesul si responsabilitatea declaratiilor mele. Decizia mea e luata, e una ferma si ea va fi anuntata in momentul potrivit. Aici, in aceasta calitate, nu doresc sa discut despre politicianul Crin Antonescu sau despre PNL. O asemenea discutie are sens in momentul in care vom avea finalul oficial al acestui referendum."

FOTO: Intact Images

BEC: Rezultatele finale ale referendumului din 29 iulie vor fi anuntate miercuri, la 10.30... Victor Ponta i-a trimis o scrisoare lui Jose Manuel Barroso. Vezi ce i-a scris premierul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x