Antena Căutare

Crin Antonescu ramane sef la Senat. Sesizarea PDL a fost respinsa de CCR

Crin Antonescu va ramane in continuare in functia de sef al Senatului. Judecatorii CCR au respins, joi, sesizarea PDL privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Camerei.

Sesizarea facuta in 14 septembrie de grupul parlamentar al senatorilor democrat-liberari se referea la neconstitutionalitatea dispoziitiilor unor articole din Regulamentul Senatului, precum si ale catorva hotarari din Plenului Senatului. Aceasta a fost respinsa de Plenul Curtii Constitutionale din Romania, in sedinta de joi.

Lidetul PDL Vasile Blaga a fost revocat din functia de presedinte al Senatului, in aceasta pozitie fiind ales presedintele PNL Crin Antonescu. Democrat-liberarii au contestat hotararea la CC, la inceputul lunii iulie, insa aceasta actiune a fost respinsa ca fiind inadmisibila, deoarece Guvernul luase prin ordonanta de urgenta competenta de control a magistratilor constitutionali in privinta hotararilor Parlamentului.

FOTO: Intact Images

CSAT: Romania va cumpara avioane multirol... Ponta: "Am parasit CSAT din cauza unor propuneri anormale, precum infiintarea unui Megaminister al Presedintiei&quo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x