Antena Căutare

Cristi Preda: "Il vad pe Boc candidat la primaria Cluj-Napoca"

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca il vede pe Emil Boc drept "candidat cu sanse" la primaria Cluj-Napoca, apreciind ca aceasta ar fi "o maniera mult mai sanatoasa" de revigorare politica decat aceea de a recastiga congresul PDL.

"Eu il vad, de pilda, candidat cu sanse la primaria Clujului, o maniera mult mai sanatoasa de a te revigora politic decat aceea de a recastiga congresul PDL. Mi se pare ca e o proba mult mai puternica aceasta, cursa de la primaria Cluj, decat altceva"


Europarlamentarul a reluat in acest interviu ideea ca premierul trebuie schimbat, a afirmat ca se va intampla pana la Congresul din mai si a adaugat ca nu il vede pe Emil Boc "in postura de incapatanat care nu se da dus din birou".

"Eu cred ca in momentul acesta trebuie sa tragem linie si sa vedem ca sunt dificultati majore in ceea ce priveste perceptia felului in care s-a guvernat si in ceea ce priveste forta politica a PDL. Avem de facut o alegere. Putem sa ne complacem in acest discurs, care sa fie dominat de satisfactia de sine - ca am facut necesarul, ca am facut ce e bine, am fost impecabil - dar asta ne va duce la o infrangere usturatoare, sau putem sa schimbam. (...) Ma astept la o asemenea schimbare. Cred ca mai devreme sau mai tarziu, pana la Congresul din mai este loc pentru o asemenea schimbare", a opinat el.

Preda a precizat ca in politica exista "un prag dincolo de care e foarte greu sa te redresezi", ramanand pe aceleasi pozitii si tip de discurs.

"Suntem intr-o situatie in care avem, in ceea ce-l priveste pe Emil Boc si PDL, o cota de incredere foarte joasa", a mentionat el.

Europarlamentarul PDL a adaugat ca nu il vede pe Emil Boc in postura de "incapatanat care nu se da dus din birou" si ca, in acelasi timp, intelege ca este greu, "pentru ca este un om onest", nu unul care sa fi facut cine stie ce masinatiuni pentru a pastra aceasta pozitie.

El a opinat ca, in general, in asemenea situatii, liderii politici isi recapata vigoarea si revin in urma unor alegeri, nu in partid, ci in fata tuturor cetatenilor.

"De ce sa nu ne imaginam o solutie alternativa. Solutia alternativa, eu stiu, Emil Boc e cineva care a reusit sa-l disloce de la Cluj pe Gheorghe Funar, e un om care a dat cateva lovituri de-a lungul timpului, un om care a fost impecabil in opozitie in perioada 2001-2004. Lumea uita aceste lucruri, dar dupa un anumit timp ele sunt rememorate, se poate recastiga un capital. Eu cred ca e intelept sa nu joci totul sau nimic si sa nu ramai pana intr-un punct in care sa nu te mai poti redresa", a mai spus el.

Preda a mentionat ca il vede pe actualul premier candidat cu sanse la primaria Cluj-Napoca.

"Emil Boc e liber sa aleaga ce cale vrea. Departe de mine gandul sa spun ca n-ar trebui sa candideze (la functia de presedinte al PDL - n.r.) daca asta doreste si asa isi vede viitorul politic in Conventia Nationala din mai", a continuat el.

Potrivit lui Preda, partidul are nevoie de un candidat foarte serios la primaria Cluj-Napoca in 2012. "Daca Alain Juppe, dupa ce a fost prim ministru, s-a putut duce la primaria din Bordeaux, pentru a reveni apoi in Guvern, de ce nu, n-o sa fim noi mai cu mot decat francezii", a mentionat el.

"Cred ca PDL va avea nevoie de Emil Boc si cred ca trebuie sa-l ajutam. In momentul in care prefigurez o asemenea varianta, cred ca-i dau o mana de ajutor premierului. Voi face campanie pentru el daca se va duce la Cluj si daca, bineinteles, va dori acest lucru", a spus el.

Cristian Preda a mai declarat ca nu este inca decis daca el, Monica Macovei sau Sever Voinescu vor candida la sefia PDL sau vor sustine o alta candidatura.

"Ce pot sa va spun este ca impreuna cu amicii mei, Sever Voinescu si Monica Macovei, vrem sa construim o motiune popular - europeana si ne dorim sa participam la acest efort de constructie a unei solutii care sa duca la victoria impotriva USL, la anul. Daca unul dintre noi va fi candidat sau daca vom negocia cu mai multe sanse o candidatura a altui membru, ramane de vazut. Nu excludem nimic", a conchis Preda. (foto: Intact Images)

sursa:Jurnalul

Ion Iliescu implineste 81 de ani... Udrea: "PDL nu va mai avea lideri providentiali ca Traian Basescu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x