Antena Căutare

CSAT: Romania va cumpara avioane multirol

Romania va cumpara avioane multirol. Decizia a fost luata in sedinta de joi a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, anunta Mediafax.

In sedinta de joi a CSAT, Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a prezentat demersurile intreprinse in vederea initierii programului Avion Multirol al Fortelor Aeriene.

"Membrii Consiliului au aprobat <> in cadrul programului <> in concordanta cu interesele esentiale de securitate ale tarii si cu angajamentele asumate de Romania in cadrul organizatiilor europene si nord-atlantice", se arata intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale dat publicitatii dupa incheierea sedintei CSAT.

La inceputul lunii august, Dobritoiu a declarat ca procesul de achizitie a avionului multirol a fost accelerat. De asemenea, el a precizat ca modelele de aeronave sunt de generatia a V-a.

"Accelerare inseamna ca procesul se va derula rapid si nu va dura opt ani, ci va dura doua luni si vom lua cu certitudine o decizie. Modelele pe care le avem in vedere sunt avioanele de generatia a V-a si tranzitia sa o facem cu costurile cele mai ieftine, cu avionul potrivit acestei tranzitii astfel incat sa nu pierdem bani prin achizitionarea unei structuri de aerodrom diferita cand vom trece la avionul de generatia a V-a", a spus Dobritoiu.

FOTO: airforce-technology.com

Victor Ponta a parasit sedinta CSAT. Premierul si presedintele ar fi avut o disputa in timpul intalnirii... Crin Antonescu ramane sef la Senat. Sesizarea PDL a fost respinsa de CCR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x