Cum arăta Angela Merkel când era mică. Cancelarul Germaniei nu s-a schimbat mult de atunci

Angela Dorothea Kasner, cunoscută și sub numele de Angela Merkel, este unul dintre cei mai influenți politicieni din lume. Cancelarul Germaniei s-a născut la Hamburg, pe data de 17 iulie 1954.

Angela Dorothea Kasner, cunoscută și sub numele de Angela Merkel, este unul dintre cei mai influenți politicieni din lume. Cancelarul Germaniei s-a născut la Hamburg, pe data de 17 iulie 1954

Profimediaimages.ro

Fizician la origine, Merkel a intrat în politică după căderea Zidului Berlinului în 1989. Ridicându-se în funcția de președintă a partidului Uniunii Democrate Creștine, Angela a devenit prima femeie cancelar din istoria Germaniei și una dintre figurile de frunte ale Uniunii Europene, după alegerile din 2005.

Unde a crescut Angela Merkel și cum arăta în copilărie

Angela Merkel s-a născut pe data de 17 iulie 1954, la Hamburg, Germania. Fiica unui pastor, care s-a mutat pentru a-și continua studiile de teologie, Merkel a crescut într-o zonă rurală, la nord de Berlin, în Republica Democrată Germană de atunci.

Mama Angelei Merkel era un profesor care a fost cândva membru al Partidului Social Democrat din Germania. De la o vârstă fragedă, Angela era interesată atât de religie, cât și de politică.

Citește și: În București rata îmbolnăvirilor de COVID-19 a trecut de 2 la mia de locuitori. Ce restricții urmează să fie impuse

S-a dovedit a fi o elevă bună la școală și a excelat în limba rusă și matematică. După terminarea studiilor, a intrat la Universitatea din Leipzig, unde s-a dedicat fizicii din 1973 până în 1978.

În 1978, ea a intrat la Institutul Central de Chimie Fizică al Academiei de Științe din Berlin-Adlershof. În cele din urmă, a câștigat un doctorat pentru teza sa de chimie cuantică în 1986 și a rămas asociată cu academia ca cercetător până în 1990.

Cum a ajuns Angela Merkel cancelar

După căderea Zidului Berlinului, în 1989, Merkel s-a alăturat partidului politic Uniunii Democrate Creștine. La scurt timp după aceea, a fost numită în cabinetul lui Helmut Kohl ca ministru pentru femei și tineri, iar mai târziu a preluat atribuțiile ce țineau de mediu și siguranța nucleară.

După înfrângerea lui Kohl la alegerile generale din 1939 a fost numită secretar general al CDU. În 2000, Merkel a fost aleasă lider de partid, dar a pierdut alegerile pentru postul de cancelar în 2002.

Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Bulgaria a intrat în zona roșie. Ce se întâmplă cu Germania și Croația

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole

În 2005, l-a învins pe Gerhard Schröder și a fost declarată prima femeie cancelar din istoria Germaniei.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri