Căutare Live

În București rata îmbolnăvirilor de COVID-19 a trecut de 2 la mia de locuitori. Ce restricții urmează să fie impuse

Incidența de infectare cu coronavirus a depășit 2 cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori, fapt care atrage după sine impunerea mai multor restricții.

Rata infectărilor cu coronavirus a ajuns la 2 la mia de locuitori

Shutterstock

Autoritățile au anunțat că vineri, coeficientul de infectare cu coronavirus în Capitală a ajuns la 2,05 la mia de locuitori. Joi, acest coeficient era de 1,95, potrivit news.ro.

Conform hotărârii care prelungeşte starea de alertă, depășirea acestui coeficient va impune implementare aunor măsuri restrictive. Printre măsurile care urmează să fie impuse se numără obligativitate apurtării măștii în spații deschise aglomerate, precum pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun. De asemenea, activitatea în baruri, cluburi și discoteci va fi permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00.

Ce măsuri vor fi impuse după depășirea ratei de infectare de 2 la mia de locuitori

- se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

- în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

- organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitate.

Citește și: Raed Arafat, despre vârful valului 4 al pandemiei de Covid-19. Când ar putea fi atins și cum se va gestiona

- organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Ce se întâmplă cu evenimentele private, după depășirea incidenței de 2 la mia de locuitori

- se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

- se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 300 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 18.

În ultima vreme cazurile de infectare au crescut cu rapiditae iar, Raed Arafat a vorbit și despre posibilitatea imupunerii obligativității certificatului verde pentru intrarea în restaurante sau mall-uri.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Republica Moldova și Bulgaria intră în zona galbenă... Rezultate Loto 19 septembrie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...
Parteneri
Gem de pepene galben. Gem fin cu textură de jeleu
Catine.ro
Ultimele știri
Top Văzute
x