Antena Căutare

Cum se fura banii orfanilor in "Tara Fluturilor"

Judetul Suceava, fosta entitate teritoriala a statului roman, rebotezat "Tara Fluturilor” in calitate de mosie a baronului PDL Gheorghe Flutur, este un teren de basm pentru Cartea Recordurilor si un adevarat Triunghi al Bermudelor pentru bugetul public.

Recordurile Sucevei, in afara de scrisul cu oi pe dealuri si oul gigantic de Paste, sunt mult mai prozaice: un cablu electric de 200 de metri in valoare de 15 000 de euro, un gard de 300 de metri de 62 000 de euro, o magazie de 20 de metri patratI care a costat 25 000 de euro si cea mai scumpa masina de curatat cartofi din lume - 8700 de euro.

Miliarde de lei s-au volatilizat la Suceava in ultimii ani, care coincid, culmea, cu mandatul lui Gheorghe Flutur ca presedinte al Consiliului Judetean. Schema volatilizarii banilor era cea clasica: sefii institutiilor de stat, membri marcantI ai PDL Suceava, semnau contracte de achizitii la preturi umflate de cateva zeci de ori cu firmele care apartin tot membrilor PDL Suceava.

Flutur ia masuri: muta directorul pe postul de adjunct

In urma cu doua saptamani, insusi Gheorghe Flutur a anuntat ca Directorul executiv al Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava, Florin Tarnauceanu va fi schimbat din functie iar alti subordonati de-ai sai vor fi cercetati administrativ ca urmare a unor nereguli cu privire la unele achizitii publice precum si superficialitate in executarea atributiilor de serviciu de catre responsabilii pe aceste domenii.

Anuntul a fost facut de presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, in urma verificarilor efectuate de catre Corpul de Audit al Consiliului Judetean Suceava la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. "S-a mai dispus remedierea deficientelor constatate si crearea de mecanisme si proceduri suplimentare cu rol de preventie in materie".

Ceea ce a uitat Gheorghe Flutur sa spuna, in incercarea sa de a minimaliza hotia de la Directia pentru Protectia Copilului a fost nivelul prejudiciului adus bugetului - undeva in jur de 20 de miliarde de lei vechi - si faptul ca directorul Directiei, Florin Tarnauceanu, membri PDL, a fost aspru pedepsit cu demiterea prin mutarea pe functia de director adjunct al aceleiasi institutii.

Tot articolul, in Jurnalul National

Ancheta: Teodor Nitulescu, prefectul santajist... Oina, sportul national al Romaniei, disciplina obligatorie la scoala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x