Cum se transformă o sală de clasă în secție de vot. Reguli stricte pentru alegători în ziua scrutinului

 

Amenajarea unei secţii de votare nu este o treabă atât de complicată, dar e bine să fie făcută din timp! Iar cel mai simplu este să transformi o sală de clasă într-un loc în care cetăţenii se pot prezenta la urne. Abia duminică, în ziua votului, geamurile şi uşile vor fi sigilate şi vor fi aduse buletinele.

Până vineri seară totul trebuie să fie pus la punct.

"Vom crea cadrul necesar şi cum trebuie pentru alegeri, pentru vot, ca cetăţenii să vină cu plăcere şi să voteze. Preşedintele de comisie convoacă comisia, în jur de ora 9, 10 se aduc buletinele, zona se securizează după aceea, se securizează şi geamurile", explică șeful unei echipe din Galați.

De sâmbătă seara secţiile de votare vor fi păzite de jandarmi şi poliţişti locali, iar duminică dimineaţă, la ora 7:00 în întreaga ţară vor fi deschise urnele.

19 milioane de români sunt așteptați la vot pe 26 mai

Aproape 19 milioane de cetăţeni sunt aşteptaţi duminică la vot atât în ţară cât şi în străinătate pentru campania electorală, partidele au cheltuit peste 60 de milioane de lei, bani care vor fi decontaţi de stat. Pentru ca un partid să intre în Parlamentul European trebuie sa treaca pragul de 5%, în timp ce referendumul va fi validat doar dacă 30% din electorat se va pronunţa cu privire la cele două întrebări supuse consultării publicefacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI