Antena Căutare

Victor Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din functia de secretar general al Guvernului. In locul sau a fost numita Andreea Lambru

Premierul Victor Ponta l-a demis pe liberalul Dan Mihalache din functia de secretar general al Guvernului. Decizia a venit dupa ce Ponta s-a consultat cu liderul PNL, Crin Antonescu. In locul sau a fost numita Andreea Lambru

Unul dintre motivele demiterii lui Dan Mihalache ar fi declaratiile acestuia, care a spus ca, daca parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci "mai bine fara".
Concret, intrebat cum comenteaza declaratia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform careia orice initiativa de a redeschide subiectul modificarii legii ANI ar fi o idee foarte proasta si ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic romano-american, Dan Mihalache a declarat: "Pe mine personal ma lasa rece aceasta declaratie. Si parteneriatul strategic romano-american. Daca parteneriatul romano-american sta in domnul Horia Georgescu, mai bine fara".

Dan Mihalache a fost gasit incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate, care a constatat faptul ca pe langa functia din cadrul Executivului, acesta a fost si administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnitatile publice. In urma evaluarilor demarate, s-a constatat ca Sorin Dan Mihalache s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10 mai - 8 iunie 2012, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cat si functia de administrator in cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, incalcand astfel legea privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Incepand cu data de 10 mai 2012, Sorin Dan Mihalache exercita functia de secretar general adjunct al Guvernului. In perioada 10 martie 2010 - 8 iunie 2012, Mihalache a detinut functia de administrator in cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, conform evidentelor Oficiului National al Registrului Comertului. De asemenea, Dan Mihalache a continuat sa exercite calitatea de administrator in cadrul societatii pana in luna august 2012, asa cum rezulta din documentele transmise de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Dan Mihalache a declarat, vineri, ca il va da in judecata pe seful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula "aceasta jigodie frustrata". Potrivit unor surse, Dan Mihalache ar putea fi numit in aparatul de lucru al Guvernului.

Potrivit Mediafax, in locul sau a fost numita Andreea Lambru. Noul secretar general al Guvernului are 27 de ani, a fost director de cabinet al lui Radu Stroe si este si secretar general adjunct al PNL.

Traian Basescu: "Vom avea de suportat rusinea de a avea observatori OSCE la alegeri"... Dan Mihalache: Sunt convins ca imi voi gasi locul in structura guvernamentala, pe alta pozitie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x