Antena Căutare

Daniel Buda (PDL): Numarul parlamentarilor va fi redus, fara discutie

Daniel Buda, presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, a declarat sambata ca reducerea numarului de parlamentari ramane in actualitate pentru principalul partid de guvernamant si ca acest fapt se va reflecta in modificarile legislative din viitorul apropiat.

Buda a aratat ca obiectivul major al proiectului lansat de MAI in dezbatere publica a fost comasarea alegerilor, dar ca vor figura, cu siguranta, si celelalte elemente privind parlamentarii sau modul de alegere al acestora.

"Obiectivul major al proiectului lansat de MAI in dezbatere publica a fost necesitatea comasarii alegerilor locale cu cele generale, dar in etapa a doua, dupa dezbateri, se va ajunge, cu siguranta, la reducerea numarului de parlamentari si la celelalte elemente privind modalitatea de alegere a acestora. Pentru PDL, reducerea numarului de parlamentari ramane in actualitate, iar numarul parlamentarilor va fi redus fara discutie. Proiectul MAI urmeaza sa fie modificat in urma dezbaterii publice", a declarat Buda.

Conform proiectului MAI, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputatilor este de un deputat la 70.000 de locuitori. Proiectul propune ca norma de reprezentare pentru alegerea Senatului sa fie de un senator la 160.000 de locuitori.

Totodata, se arata ca numarul locuitorilor care se ia in calcul pentru parlamentare este cel comunicat de Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI la data de 31 octombrie 2011.

Mai exact, populatia luata in calcul la 31 octombrie 2011 este de 22.305.133 de persoane.

Sursa: Antena3

Victor Ponta s-a intalnit cu liderul social-democrat din Germania... Crin Antonescu: PDL incearca, comic, sa sporeasca numarul de parlamentari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x