Antena Căutare

Vor curge amenzile! Ludovic Orban, declarații de ultimă oră: „Perioada de mustrare a trecut!”

Premierul Ludovic Orban, declarații după ședința de Guvern. Ce se va întâmpla, în următoarele zile, în contextul nerespectării măsurilor impuse pe timpul stării de alertă?

Premierul Ludovic Orban a anunţat, duminică seară, că a convocat, pentru luni dimineaţă, şedinţe ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernului, spunând că acestea sunt necesare pentru a derula toate procedurile pentru instituirea stării de alertă.

Citește și:

„Vom interveni și vom impune restricții!” România s-ar putea întoarce în izolare! Ministrul Sănătății, vehement, după evenimentele din ultimele 48 de ore

„Am luat decizia de convoca Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (luni - n.r.) la 7,30 dimineaţa şi de a convoca şedinţa de Guvern la ora 8. Şedinţa CNSU şi şedinţa de Guvern sunt necesare pentru a derula toate procedurile stabilite în Legea 55 pentru instituirea procedurii stării de alertă în baza legii”, a anunţat Orban, duminică seară, la finalul unei şedinţe de lucru organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și:

Cum se completează CORECT noua declarație pe proprie răspundere. Ce trebuie bifat, pentru ieșirea din zonele metropolitane. Amenzile lasă urme în buzunar!

Premierul a spus că toate instituțiile abilitate vor fi pe teren și vor impune aplicarea legii.

Ludovic Orban a subliniat că terasele vor rămâne închise.

„Legea am trimis-o la Parlament la momentul potrivit, chiar anticipând faptul că se va da o decizie de către CCR privitoare la Ordonanța 21. Noi am avut la dispoziție aplicarea anumitor categorii de amenzi și în condițiile stării de alertă care nu a avut la bază legea în vigoare.

Citește și:

Anunț oficial: Amendă de până la 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție, în timpul stării de alertă. Când încep sancțiunile?

E o perioadă de timp în care am spus că oamenii trebuie informați privitor la noile măsuri pe care le-am luat, la regulile care există în mijloacele de transport în comun, însă acestă perioadă de mustrare a trecut - începând de marți, după declarea stării de alertă prin hotărâre de guvern, toate instituțiiile implicate vor asigura aplicarea legii”, a spus Orban.

Consecințele relaxării: Ședință de urgență la Guvern! Premierul Ludovic Orban, noi decizii privind restricțiile din star... De când se dau amenzi în timpul stării de alertă? Ludovic Orban, gafă, în direct: „Îmi puneți întrebări deranjante”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x