Antena Căutare

De „dragul“ FMI, guvernul plagiaza proiectul privind impozitarea averilor

Dupa ce la inceputul anului Emil Boc nici nu lua in discutie aceasta noua taxa, acum vrea sa implementeze masura „la foc automat”. Senatorul Dan Voiculescu a propus prim-minis­trului ca impozitul suplimentar pentru marile averi sa fie aplicat de la 1 septembrie 2010.

Liderii coalitiei de guvernare discuta zilele acestea despre impozitarea averilor mari si cat de benefica este o astfel de masura. Aceleasi persoane sustineau, in urma cu doar cateva luni, ca un impozit de acest tip nu poate fi aplicat in Romania decat poate peste cativa ani.

Schimbarea nu s-a produs insa pe baza unor analize de specialitate, ci mult mai simplu. Initial, ideea a fost respinsa din start, pentru ca venea din partea Opozitiei, iar acum, aceeasi idee este promovata ca fiind foarte buna, intrucat este sugerata de FMI.

Propunerea a fost lansata de vicepre­sedintele Senatului, Dan Voiculescu, inca din luna octom­brie 2009 si ulterior preluata si de alti parlamentari. Intr-un in­terviu pentru „Finan­ciarul", liderul fondator al PC a avan­sat ideea ca, in contextul in care se ga­seste Romania, „ar trebui un impozit pe bogatie".

Anul acesta au fost anuntate doua proiecte de lege care au la baza acest prin­cipiu. In luna ianuarie 2010, deputatul PSD Mugurel Suru­pa­ceanu a depus la Parlament un proiect de lege prin care pro­pune ca persoanele fizice care detin averi de peste 500.000 de euro sa plateasca un impozit anual de 0,5%.

Tot articolul, in Financiarul

Comisie / Noua Lege ANI: averile, la vedere!... Senatul se va reuni in sesiune extraordinara pe 24 si 25 august...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x