Antena Căutare

Orban, declarație de ultim moment! Ce se va întâmpla cu cei peste 4.000 de români care au ieșit din spital cu COVID-19 sau nu s-au internat

Prim-ministrul Ludovic Orban a explicat ce se va întâmpla în cazul celor peste 4.000 de persoane cu coronavirus care s-au externat, la cerere, înainte de a fi vindecate, sau care au fost diagnosticate pozitiv şi nu s-au internat.

Orban, declarație de ultim moment! Ce se va întâmpla cu cei peste 4.000 de români care au ieșit din spital cu COVID-19 sau nu s-au internat
Ludovic Orban

Potrivit premierului, direcţiile de sănătate publică vor emite decizii ce vor cuprinde obligativitatea izolării la domiciliu, precum şi cea a reevaluării sătii de sănătate.

În cazul în care testul iese negativ, persoanele ies din izolare, însă dacă testul e pozitiv, atunci ele rămân 14 zile în izolare la domiciliu, chiar dacă sunt asimptimatice, a adăugat şeful Executivului.

Cine poate intra în țară fără să stea în carantină. Pentru ce excepții poate fi suspendată măsura

„Vă dau numai câteva elemente din cadrul discuţiei. Prima şi cea mai importantă problemă e legată de cei peste 4.000 de români care fie au ieşit la cerere din spital înainte de a fi vindecaţi, fie au fost diagnosticaţi pozitiv şi nu s-au internat.

Pentru aceste cazuri, direcţiile de sănătate publică, în baza unei decizii a ministrului, vor emite decizii care să cuprindă obligativitatea izolării la domiciliu și, pe de altă parte, obligativitatea reevaluării stării de sănătate, prin diagnosticare, urmând ca, în cazul în care s-au vindecat, testul ieşind negativ, normal să iasă din izolare, iar în cazul în care sunt pozitivi, dacă sunt asimptomatici să rămână 14 zile în izolare la domiciliu, sub tratament şi supraveghere medicală.

Dacă au simptome care necesită internarea, să se dispună prin decizii ale directorilor DSP internarea în spital”, a afirmat Ludovic Orban marţi, la finalul videconferinţei cu reprezentanţii DSP care a avut loc la Ministerul Sănătăţii.

Încă un simptom al infectării cu noul coronavirus, descoperit! Pacienți: „COVID-19 ne-a răpit și frumusețea!”

Prim-ministrul a adăugat că direcţiile de sănătate publică vor emite decizii şi pentru persoanele suspecte de coronavirus care urmează să fie diagnosticate. Acestea vor emite deciziile de internare pentru diagnosticare, iar după diagnosticare, în cazul în care sunt pozitivi, în funcţie de recomandarea medicului, se vor emite deciziile de tratare în spital.

Hotărârea de Guvern privind carantina şi izolarea prevede criteriile după care se instituie carantina şi categoriile exc... Orban dă cărțile pe față! Care este adevărul din spatele recordului de 994 de noi cazuri de COVID-19! „E nevoie de un or...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x