Declarații noi ale lui Ludovic Orban, în ziua cu aproape 700 de cazuri noi de COVID-19. Se impun restricții și măsuri speciale?

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că obiectivul este de a nu mai impune noi restricţii şi de a nu fi luate măsuri care să afecteze negativ economia. ”Acest lucru va fi posibil doar printr-un comportamen responsabil din partea fiecărei companii, instituţii şi al fiecărui cetăţean român”, a subliniat el.

”Fac un apel către toţi actorii instituţionali publici sau privaţi cărora le solicit să fie responsabili, să respecte legea şi regulile de protecţie sanitară, să se implice în asigurarea respectării regulilor sanitare în toate activităţile pe care le au în subordine. Fac un apel către români să respecte regulile, suntem într-o situaţie în care numărul de infectări trebuie să ne îngrijoreze.

România atinge, sâmbătă, un nou record absolut al numărului de îmbolnăviri. Raed Arafat, îngrijorat de noua raportare: „Este o cifră importantă”

Când un cetăţean nu respectă regulile şi se pune în pericol riscă să nu se îmbolnăvească numai pe el, îi pune în pericol pe toţi cei apropiaţi lui, famila, prietenii, colegii de birou, pentru că virusul nu iartă pe nimeni. Când o persoană este infectată riscul de transmitere a virusului către apropiaţi este maxim”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută după videoconferinţa cu prefecţii.

El a explicat că obiectivul este de a se evita introducerea de noi restricţii.

Ne întoarcem la carantină și restricții de circulație! OMS cere „închiderea totală”, după explozia infectărilor din ultima săptămână

”Obiectivul este de a nu mai impune noi restricţii, sa luăm măsuri care să afecteze negativ economia. Acest lucru va fi posibil doar printr-un comportament responsabil din partea fiecărei companii, instituţii şi al fiecărui cetăţean român. Mesajul este unul de acţiune fermă, fără manusi, de aplicare a legii şi regulilor şi de sancţionare a celor care nu respecta regulile şi normele”, a adăugat Orban.

Sursa : news.ro

Ultimele știri