Antena Căutare

Decoratii lui Basescu, sanctionati de Igas

Ca sa treaca in uitare scandalul diplomei de bacalaureat luate la 24 de ani si al diplomelor universitare (vreo trei!) obtinute pe banda rulanta, Traian Igas s-a gandit sa ne arate ca e pus pe fapte mari. Si, dupa ce in anul 2010, a decapitat conducerea Politiei Romane, Petre Toba si Valentin Fatuloiu fiind demisi de catre bosul de la Interne, iata ca anul 2011 incepe tot sub semnul schimbarilor.

De aceasta data vizata este "ograda" Jandarmeriei Romane. Singura ramasa intreaga dupa celebrul miting al politistilor din 24 septembrie 2010, care s-a lasat cu demisia de onoare a lui Vasile Blaga.

Bosul de la Interne a sesizat ieri Parchetul ICCJ in legatura cu modul in care Jandarmeria a deblocat trei posturi de ofiter si a organizat concursul pentru ocuparea acestora.

Traian Igas a dispus trimiterea in fata Consiliului de Judecata constituit la nivelul M.A.I. a primului adjunct al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, eliberarea din functie a directorului general al Directiei Generale Management Resurse Umane din M.A.I, trimiterea in fata Consiliului de Judecata al I.G.J.R. a sefului Directiei Resurse Umane din Jandarmeria Romana.

Acestea sunt numai cateva dintre dintre masurile propuse de Corpul de Control al Ministrului, care a efectuat, in perioada 15 - 27 decembrie 2010, din ordinul ministrului Administratiei si Internelor, un control tematic la nivelul M.A.I., I.G.J.R. si I.G.P.R., asupra modului de respectare a prevederilor legale, ordinelor, dispozitiilor si regulamentelor in vigoare, cu privire la ocuparea unor posturi prin recrutarea candidatilor din sursa externa.

Potrivit unui comunicat trimis de MAI, Corpul de Control al Ministrului a constatat astfel ca demersurile Jandarmeriei Romane pentru ocuparea functiilor scoase la concurs din sursa externa, cu incalcarea prevederilor legale, ca si "necesitate impnspectorii de la Corpul de control al MAI au constatat ca, in perioada 15-18 octombrie 2010, cu avizul unor sefi din institutie, "s-au deblocat trei posturi de ofiter in Jandarmeria Romana", prin derogare de la actele normative prin care fusese suspendata orice angajare.

"In aceste conditii, examenele au fost dispuse de IGJR si au avut loc, desi pentru anumite functii nu erau indeplinite cerintele de organizare impuse de ordinele pe linie de resurse umane (vechime in munca, nici un candidat nu avea la dosar certificatele de examinare psihologica, nu toate documentele de studii erau legalizate, la toti candidatii lipseau fisele medicale de incadrare)", se arata in comunicatul MAI.

Tot articolul, in Jurnalul National

Geoana ii cere lui Basescu sa nu promulge Legea Educatiei si ameninta ca va sesiza din nou CCR... CCR: Legea Educatiei este constitutionala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x