Antena Căutare

Geoana ii cere lui Basescu sa nu promulge Legea Educatiei si ameninta ca va sesiza din nou CCR

Presedintele Senatului, Mircea Geoana a facut un apel la seful statului sa nu promulge Legea Educatiei. In caz contrar, va sesiza din nou Curtea Constitutionala. Anuntul vine la scurt timp dupa ce judecatorii CCR au stabilit ca actul normativ pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament este unul constitutional.

Mircea Geoana sustine ca decizia Curtii de a respinge sesizarea de neconstitutionalitate privind aceasta Lege este una bizara. Potrivit presedintelui Senatului, un principiu fundamental de drept arata ca o procedura declarata neconstitutionala nu poate genera acte constitutionale.

Geoana a mai precizat ca va face mai multe comentarii pe aceasta tema dupa ce Curtea Constitutionala va publica motivarea deciziei.

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, marti, ca Legea Educatiei este in concordanta cu legea fundamentala a statului. Decizia a fost luata cu sapte voturi "pentru" si doua "impotriva".

Hotararea este definitiva, astfel ca Legea urmeaza sa fie trimisa presedintelui Traian Basescu spre promulgare, urmand sa intre in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.

Marko: Decizia CCR pe Legea educatiei era fireasca... Decoratii lui Basescu, sanctionati de Igas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x