Antena Căutare

Demisionarul Emanoil Savin anunţă că va semna moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă şi explică motivul plecării din PSD

Senatorul Emanoil Savin, care şi-a anunţat demisia din PSD, a declarat pentru News.ro că a fost contactat pentru a semna moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi că va semna documentul împotriva guvernului Dăncilă, fără a fi decis dacă o va vota. Liderul PSD Prahova spune că nu a primit demisia senatorului Savin. El a explicat şi motivele demisiei sale.

Senatorul Emanoil Savin, care şi-a anunţat demisia din PSD, a declarat pentru News.ro că a fost contactat pentru a semna moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi că va semna documentul împotriva guvernului Dăncilă, fără a fi decis dacă o va vota. Liderul PSD Prahova spune că nu a primit demisia senatorului Savin. El a explicat şi motivele demisiei sale.

„Nu am luat nicio decizie deocamdată, am avut eu supărările mele. (...) Am fost contactat să o semnez (moţiunea de cenzură - n.r.). O să o semnez” a declarat Emanoil Savin, miercuri, pentru News.ro. Întrebat când va semna moţiunea, senatorul demisionar din PSD, care susţine că acum este independent, a afirmat: „Nu ştiu, vedem” Acesta a spus, întrebat dacă va şi vota moţiunea de cenzură: „Mă mai gândesc”.

În ceea ce priveşte decizia sa de a pleca din PSD, senatorul a arătat că aceasta a fost generată de faptul că nu a primit funcţia de secretar al Comisiei de apărare, dar şi de „mazilirea” unora dintre liderii PSD.

„Păi am avut o discuţie la sfârşitul sesiunii parlamentare, în iunie, şi a rămas că la începutul sesiunii, în septembrie, Şerban Nicolae a trecut acolo ca să preiau funcţia de secretar de la Fifor că el avea vreo şapte sau opt funcţii, şi când am venit au uitat oamenii să mai facă... Şerban n-a mai fost, l-au mazilit şi pe Şerban, m-am supărat că l-au mazilit şi pe Şerban, m-am supărat că Moga a plecat şi el acasă că l-au dat şi pe el afară de la comisii şi din vicepreşedinte şi după care zic: ce caut eu pe aici?” a spus Emanoil Savin. Acesta a precizat că. ”deocamdată” rămâne „independent neafiliat”.

La rândul său, preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat pentru News.ro că nu a primit oficial demisia senatorului Emanoil Savin şi că se aşteaptă ca acesta să revină asupra deciziei de a pleca din PSD şi să nu semneze moţiunea de cenzură. „Eu nu-l consider pe domnul Savin plecat din Partidul Social Democrat, o să discut cu dumnealui acest aspect. Eu cred că este o supărare de moment şi dumnealui a ales să se exprime în această manieră. Consider că este încă la noi, cel puţin în spirit şi în gândire şi cred că nu se pune problema de a vota sau semna o moţiune de cenzură sau alte aspecte de genul, care contravin gândirii social-democrate” a declarat Bogdan Toader. Acesta a catalogat demisia lui Savin drept „o reacţie spontană, de moment” şi crede că Emanoil Savin va reveni asupra deciziei.

„În afară de un discurs public pe care şi alţii l-au avut şi apoi l-au regretat sau l-au anulat prin alte declaraţii publice, nu a existat.. .cred şi continui să cred că este vorba de o reacţie intempestivă la o întâmplare de zilele trecute” a spus liderul PSD Prahova.

Sursa : news.ro

Siegfried Mureşan: Rovana Plumb nu a obţinut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European privind condiţiile ... Ludovic Orban, despre moţiunea de cenzură: Ne bazăm pe mai multe voturi decât pe numărul de semnături prezente. Până în ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x