Antena Căutare

Demnitarii restructurati de premier sunt plimbati dintr-o institutie in alta

Premierul Emil Boc anunta ca, prin reducerea numarului de secretari de stat, vor fi economisiti la buget aproximativ 800.000 de euro, pana la sfarsitul acestui an, respectiv doua milioane de euro pentru un an intreg. Practic, din cele 57 de posturi (dintre care 7 vacante) vor ramane doar 32 de posturi. Masura a fost prezentata ca fiind o realizare importanta, in lupta pentru economisirea banului public. Sunt insa cateva semne de intrebare. In primul rand, cati dintre cei 17 secretari de stat vor pleca cu adevarat din sistem. Deja pentru patru dintre acestia au fost gasite solutii, fiind mutati de la un minister la altul.

Astfel, Catalin Baba a fost demis din functia de secretar de stat ocupata in cadrul ministerului Educatiei si angajat pe un post similar in aparatul de lucru al primului-ministru.

De asemenea, Barna Tanczos a fost mutat de la Ministerul Dezvoltarii Regionale la Ministerul Agriculturii, iar Anton Marin de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Mediului.

Un alt exemplu este Gratiela Iordache care, desi a pierdut postul de la MFP, a ramas in sistem, pe un post de inspector guvernamental.

De asemenea, ramane de vazut cat la suta din personalul aflat in prezent in subordinea secretarilor de stat va fi trimis in somaj.

De altfel, intrebat in cat timp vor fi puse in practica reducerile de personal anuntate, premierul Emil Boc a precizat ca termenul de finalizare a intregului proces de restructurare este pana la sfarsitul anului.

Tot articolul, in Financiarul

Aurelian Pavelescu este noul lider al PNTCD... Posibilitatea partidelor de a cumpara sedii in fiecare sector al Capitalei, neconstitutionala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x