Antena Căutare

Deputatii iau distanta de jurnalisti

Dupa ce au limitat accesul ziaristilor in lojele de deasupra salii de plen, conducerea Camerei Deputatilor a mai pus ieri o caramida la zidul pe care alesii vor sa-l ridice intre ei si presa "mult prea insistenta”.

La scurt timp dupa ce Adrian Sobaru, electricianul de la TVR care, pe 23 decembrie anul trecut, s-a aruncat de la balconul salii de plen in timpul discursului premierului Emil Boc, Camera Deputatilor a luat primele masuri de "siguranta".

Astfel, la inceputul sesiunii, ziaristii au fost informatI ca nu vor mai avea acces decat in patru loje din cele aflate deasupra salii de plen. Si nu doar atat. Si la sedinta in care premierul si-a asumat raspunderea pe Codul Muncii, dar si la dezbaterea motiunii de cenzura, jurnalistii au fost paziti de angajati ai Camerei de la serviciul de Securitate al Camerei, care nu le-a permis acestora apropierea de balustrada balconului, vizibilitatea ziaristilor in sala de plen fiind astfel limitata.

Hotararea, despre care se vorbea de doua luni, privind accesul presei la nivelul P1, unde sunt si intrarile in sala de plen, a fost aprobata, in unaninimiate, de conducerea Camerei.

Dupa ce mai multi parlamentari s-au plans ca li se pune microfonul in gura imediat ce ies din sala de plen, ca se impiedica de cablurile televiziunilor, ca sunt fugariti de domnisoare "cu sanii la vedere", pentru a veni "in sprijinul jurnalistilor", conducerea Camerei a hotarat sa infiinteze un Centru media la un nivel mai jos de sala de plen.

Asadar, televiziunile vor fi nevoite sa-si ia cablurile din calea parlamentarilor si sa -si mute ministudiourile un nivel mai jos. Tot acolo va fi mutata si plasma la care ziaristii urmareau sedintete Camerei, fotoliile, dar si pupitrul special amenajat pentru briefingul de dupa sedintele conducerii Camerei.

Pentru ca misiunea sa poata fi dusa la indeplinire, mai marii Camerei au fost nevoitI sa mute Muzeul Parlamentului pentru a face loc noului Centru Media.

Si tot pornind de la cazul Sobaru, conducerea Camerei a stabilit ieri si ca primul rand de scaune din toate balcoanele sa ramana liber.

"In loje, randul unu nu se va ocupa, se blocheaza prin lateral cu panouri micute, de lemn, intrarea pe randul unu. Se ocupa randurile doi, trei, patru in limita locurilor disponibile, in randul unu ramanand cate o persoana din cadrul serviciului de securitate al Camerei care as asigure ordinea fireasca", a anuntat secretarul Camerei, Nicolae Mircovici.

Sursa: Jurnalul National

Gigi Becali cere demisia lui Adrian Severin... Afacerea Baaklini: "Capsunica" lui Cocos, pe filiera Guineea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x