Antena Căutare

Deputatii, ineficienti: Doar doua initiative au devenit legi in 2011

Activitatea deputatilor a intrat sub lupa jurnalistilor de la Fin.ro, iar rezultatul este surprinzator: doar doua initiative au devenit lege in acest an.

Una se refera la alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin, iar cealalta are in vedere participarea fortelor armate la misiuni si operatiuni in afara teritoriului statului.

Presedintele Camerei Deputatilor declara zilele trecute ca prima sesiune parlamentara din 2011 „a fost mult mai linistita, cu o abordare constructiva".

„Am reusit sa trecem mult mai multe proiecte importante. Intotdeauna exista si restante, dar cred ca proiectele mari, de importanta extraordinara, au reusit sa fie trecute de Parlament", a declarat Roberta Anastase (PDL), la inchiderea sesiunii.

Insa toate „proiectele importante" la care a facut referire Anastase au fost adoptate prin asumarea raspunderii. Guvernul Boc a recurs la aceasta procedura de trei ori in jumatate de an: pentru Codul Muncii, Legea Dialogului Social si Legea privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului din invatamant.

In perioada ianuarie-iunie, numai 52 de proiecte si propuneri legislative au fost promulgate, dintr-un total de 492 depuse in intervalul amintit. Majoritatea actelor normative adoptate au fost initiate de Guvern.

Antena3


Boc: "Opozitia sfideaza democratia pentru ca nu sustine modificarea Constitutiei"... Elena Basescu in PE: Reorganizarea teritoriala va duce la ruperea ireversibila de statul comunist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x