Antena Căutare

UPDATE! Cazul Trasculescu pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, incepand cu ora 16:00

Deputatul PDL Alin Trasculescu a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei, dar procurorii anticoruptie i-au dat interdictie de a parasi tara pentru 30 de zile. Parlamentarul este cercetat intr-un dosar de trafic de influenta si luare de mita.

UPDATE 13:00: Plenul Camerei Deputatilor se reuneste la ora 16:00, in sedinta, pentru a lua act de informarea ministrului Justitiei cu privire la retinerea si perchezitia deputatului PDL Alin Trasculescu, acuzat de trafic de influenta si spalare de bani.

Situatia sa va fi discutata astazi de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, dar si de Comisia Juridica. Parlamentarii trebuie sa-si dea acordul cu privire la ridicarea imunitatii lui Trasculescu pentru ca procurorii sa poata cere arestarea preventiva.

"In urma intrebarilor venite de la jurnaliști, le raspund ca eu am votat impotriva candidaturii dlui Alin Trasculescu, dar Comisia de Etica a decis altfel prin vot majoritar. Reamintesc ca eu nu am avut drept de veto. In aceste conditii, raspunderea pentru votul dat in Comisie este individuala, a fiecarui membru in parte”, a scris Monica Macovei, sefa Comisiei de Etica din cadrul ARD, pe Facebook.

Trasculescu a fost retinut in noaptea de sambata spre duminica de procurorii DNA, fiind cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In acelasi dosar este cercetat Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata, santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata, potrivit DNA.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Nunta de cinci stele in PSD: Corina Cretu s-a casatorit si a avut parte numai de invitati de seama la petrecere... Spritul e bun in campania electorala. Pedelistul Cezar Preda premiaza alegatorii cu sticle de vin personalizate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x