Antena Căutare

Deputatul PNL Horea Uioreanu vrea anchetarea modului de aplicare a Legii Pensiilor

Deputatul PNL Horea Uioreanu va propune Biroului Politic Central al PNL sa adopte o pozitie oficiala prin care sa se ceara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru cercetarea modului de aplicare a Legii pensiilor in cazul militarilor, in sedinta de la inceputul saptamanii viitoare.

Uioreanu a avut, vineri, o reuniune cu membri ai Sindicatului Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere Cluj, care i-au prezentat cazuri in care pensiile unor militari au fost taiate desi pensia nu le fusese recalculata.

Voi solicita sa se aprobe ca PNL sa ceara constituirea unei comisii de ancheta fata de modul de aplicare a Legii pensiilor asupra cadrelor militare pensionate. Comisia va fi alcatuita din membrii Comisiilor de munca din Camera Deputatilor si Senat. De asemenea, vom cere oprirea punerii in aplicare a actului normativ. Aceasta pentru ca, in afara elementelor de neconstitutionalitate si de ilegalitate, legea a creat o harababura si o debandada in sistemul pensiilor militare. Sunt oameni care s-au trezit cu pensiile taiate, desi nu li s-a recalculat pensia, li s-au luat banii fara o recalculare. A fost un banditism pe fata", a declarat Horea Uioreanu, in cadrul intalnirii cu pensionarii militari din Cluj.

Parlamentarul liberal a mai spus ca aceasta lege este „neprofesionist aplicata, ilegala, neconstitutionala" si a reiterat ca PNL va face toate demersurile ca prevederile actului normativ sa nu fie aplicate.

Sursa: Antena3

Emil Boc: "Cererea Frantei in cazul aderarii Romaniei la Schengen este procedurala"... Daniel Constantin: UDMR are usa deschisa acum pentru a se alatura opozitiei, nu si in 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x