Căutare Live

Deputatul PNL Matei Dobrovie se declară împotriva obligativităţii vaccinării: Vaccinurile sunt şi trebuie să rămână o procedură medicală opţională

Deputatul PNL Matei Dobrovie se declară împotriva obligativităţii vaccinării, acesta spunând că vaccinurile sunt şi trebuie să rămână o procedură medicală opţională.

”Sunt împotriva obligativităţii vaccinării! (...) Vaccinurile sunt şi trebuie să rămână o procedură medicală opţională, pe care cetăţeanul o accesează dacă doreşte. Nu sunt împotriva vaccinării per se, ci a obligativităţii ”, scrie Matei Dobrovie pe pagina sa de Facebook.

El precizează că a primit în ultima vreme foarte multe mesaje privind legea vaccinării obligatorii.

”Am primit în ultima vreme foarte multe mesaje privind legea vaccinării obligatorii. Proiectul a fost adoptat în cvasiunanimitat e la Senat pe 23 octombrie şi înregistrat la Camera Deputaţilor pe 30 octombrie, a primit termen final pentru depunerea amendamentelor - 7 noiembrie, doar o săptămână! Am depus atunci mai multe amendamente pentru eliminarea obligativităţii ”, adaugă el.

De atunci, proiectul este blocat la Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor

”Consimţământul pentru orice tratament medical nu poate fi prezumat, ci trebuie să fie un consimţământ informat, exprimat în prealabil, expres şi neechivoc, supunându-se prevederilor legale referitoare la drepturile pacientului. Este esenţială informarea privind riscurile şi posibilele efecte adverse pe care trebuie s-o facă medicul. Nu putem vorbi despre o neglijare medicală dacă părinţii aleg să nu îşi vaccineze copilul”, mai spune Matei Dobrovie.

Informarea trebuie să privească atât avantajele, cât şi dezavantajele vaccinării, precizează deputatul.

”Copilul ce prezintă anumite particularităţi incompatibile cu anumite vaccinări sau cu toate vaccinările trebuie să beneficieze de o protecţie suplimentară, transpusă într-o adeverinţă de contraindicaţie definitivă la anumite vaccinuri sau la toate vaccinurile. De asemenea, consider inadmisibil ca într-o democraţie medicii să fie sancţionaţi dacă îşi exprimă o opinie legată de vaccinare care nu este în consonanţă cu cea a autorităţilor”, afirmă deputatul.

Pe de altă parte, multe firme mici şi chiar medii nu au posibilitatea financiară de a susţine cheltuieli suplimentare, cum ar fi cea cu vaccinurile.

”Aceste firme vor avea două opţiuni: fie vor renunţa la o parte din personal, procesul de producţie urmând a fi perturbat, fie pur şi simplu vor închide”, subliniază el.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, declara la începutul lunii decembrie, în contextul referiririlor la vaccinul antigripal, că nu este de acord cu introducerea vaccinării obligatorii, ci mai degrabă în campanii ample de conştientizare.

”Numai o parte din statele membre ale UE au impus vaccinarea. Eu nu cred în nimic din ce este restrictiv şi ce este impus. A impune compromite orice noţiune. Cred în campanii foarte bune de comunicare şi cred în dorinţa părinţilor de a asigura ce este mai bun pentru copiii lor şi lucrăm împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom prezenta în perioada următoare mai multe campanii pentru a apăra conceptul de vaccinare”, a spus ministrul Sănătăţii.

PSD a anunţat recent că susţine dezbaterea în procedură de urgenţă a legii prin care vaccinarea ar deveni obligatorie şi că parlamentarii PSD vor vota acest act normativ.

Citește și
colaj de imagini cu dani mocanu in masina si langa
Cum arată fetițele lui Dani Mocanu. Micuțele sunt superbe și artistul e foarte mândru de ele
Cum arată fetițele lui Dani Mocanu. Micuțele sunt superbe și artistul e foarte mândru de ele
fotografie cu eclipsa de soare vazuta de aproape
Eclipsa de Soare 4 decembrie 2021. Cum ne afectează și ce rol are Venus retrograd, conform astrologului Minerva
Eclipsa de Soare 4 decembrie 2021. Cum ne afectează și ce rol are Venus retrograd, conform astrologului Minerva
colaj de imagini cu loredana chivu imbracata in negru si alb
Loredana Chivu, a 14-a oară pe mâinile medicilor după operația nereușită la posterior. Ce sumă fabuloasă plătește pe tratament
Loredana Chivu, a 14-a oară pe mâinile medicilor după operația nereușită la posterior. Ce sumă fabuloasă plătește pe tratament
Mai multe articole

Sursa : news.ro

Sindicate ale personalului auxiliar din Justiţie cer ICCJ să sesizeze Curtea Constituţională şi cu privire la eliminarea... PSD: Din pix, prin decizia de anulare a contractelor de parteneriat public privat pentru cele două autostrăzi, Guvernul ...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri