Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Deschiderea sesiunii parlamentare la Senat a fost amanata

Deschiderea oficiala a sesiunii de toamna a Senatului, care trebuia sa inceapa astazi, a debutat cu o amanare, din cauza esecului in negocierile dintre putere si opozitie pentru repartizarea functiilor in Biroul Permanent (BP).

Prima sedinta din aceasta sesiune a inceput cu o pauza de consultari si, apoi, cu o amanare de 24 de ore.

Liderii grupurilor parlamentare nu au reusit sa se inteleaga cum vor fi distribuite posturile din Biroul Permanent intre putere si opozitie.

Negocierile intre liderii de grupuri se reiau marti dimineata, de la ora 10.00.

PDL sustine ca raportul putere-opozitie in Biroul Permanent sa fie 8 la 5, in timp ce USL sustine sa fie 9 la 4.

Potrivit liderului grupului PDL din Senat, Cristian Radulescu, pentru sesiunea septembrie-decembrie 2012, dintre cele 12 functii in Biroul permanent patru ar putea reveni grupului PSD, care este format din 41 de senatori si are o pondere in structura Camerei superioare a Parlamentului de 33,21%.

Grupurilor parlamentare ale PDL si PNL din Senat le-ar putea reveni cate trei functii in Biroul permanent, democrat-liberalii avand 34 de senatori si o pondere de 27,54%, iar liberalii - 27 de senatori, cu o pondere in structura Senatului de 21,87%.

Grupul progresist, format din 12 senatori, cu o pondere de 9,72%, ar putea avea un reprezentant in conducerea Senatului. Tot un reprezentant in Biroul permanent al Senatului ar putea avea si grupul parlamentar al UDMR, format din sapte senatori (pondere de 5,67%).

Grupul independentilor nu va avea niciun reprezentant in Biroul permanent, senator independent, la acest moment, fiind numai Mircea Geoana, fost presedinte al acestui for.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Recomandari