Antena Căutare

DNA cere permisiunea Camerei Deputatilor pentru arestarea lui Alin Trasculescu

Alin Trasculescu, deputatul acuzat ca ar fi primit bani de la un om de afaceri ca sa-l ajute sa obtina un contract cu statul ar putea ajunge la mana DNA. Camera Deputatilor va decide marti daca-i ridica imunitatea parlamentara.

Sanse ca Alin Trasculescu sa ajunga in inchisoare in arest preventiv sunt mari, pentru ca inclusiv democrat liberalii au anuntat ca vor vota pentru a i se retrage imunitatea. Marti va avea loc sedinta de plen cand deputatii trebuie sa voteze in Parlament asupra cererii de arest preventiv.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor va vota sambata in cazul Alin Trasculescu, iar marti, plenul Camerei va decide daca incuviinteaza sau nu ridicarea imunitatii deputatului PDL si arestarea sa, a anuntat, miercuri, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

"In conformitate cu Regulamentul Camerei si cu Statutul deputatilor si senatorilor, avem cel mult cinci zile pentru a judeca in Comisia juridica - trei zile spune Statutul deputatilor si senatorilor. Am cerut ca pana sambata la pranz Comisia juridica sa exprime un punct de vedere cu privire la cererea si documentele trimise de Ministerul Justitiei", a spus Zgonea.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, inculpatul Alin Trasculescu, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Organizatiei Judetene PDL Vrancea, ar fi pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza), initial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 de euro.

Banii au fost pretinsi cu ajutorul inculpatului Marian Valeriu Calota, care l-ar fi constrans prin amenintare pe denuntator sa remita lui Trasculescu sumele solicitate.

Pentru obtinerea acestor foloase, Trasculescu ar fi lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) si asupra functionarilor de la Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

Din banii pretinsi, Trasculescu ar fi primit, prin intermediul lui Calota, in mai multe transe, suma totala de 464.000 lei.

Pe 11 noiembrie, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora lui Trasculescu si Calota pe o perioada de 24 de ore.

Antonescu: "Imi mentin declaratia ca il vom suspenda pe Traian Basescu daca nu il numeste pe Ponta premier"... Vasile Blaga: “ARD are o lista cu cinci nume pentru postul de premier”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x