Antena Căutare

Elena Udrea cere desfiintarea Companiei Nationale de Investitii

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat ca va cere Guvernului desfiintarea Companiei Nationale de Investitii (CNI) si ca va solicita si BPN al PDL sa adopte o hotarare prin care sa ceara membrilor de partid cu functii sa opteze intre pozitia publica si afaceri

"Avand in vedere ca PDL trebuie sa dea dovada de solidaritate maxima cu cei carora le cerem sacrificii in aceasta perioada. Am decis ca astazi (marti - n.r.), in BPN, sa solicit Biroului sa ia o hotarare prin care sa ceara tuturor membrilor de partid care ocupa functii publice sa opteze intre afaceri sli functiile publice pe care le ocupa", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca, din aceleasi considerente, a decis sa ceara Guvernului desfiintarea Companiei Nationale de Investitii (CNI).

"De asemenea, din aceleasi considerente, la MDRT, pe care il conduc, am decis sa solicit in Guvern desfiintarea CNI, din nevoia de a elimina orice suspiciune legata de cheltuirea banului public si am decis sa cer acelor politicieni care ocupa functii publice sa renunte la contractele cu CNI, in caz contrar le voi desfiinta personal, asumandu-mi orice risc", a declarat Udrea.

Elena Udrea a amintit ca, in urma unei decizii care ii apartine, programele derulate prin CNI au fost restructurate la inceputul acestui an.

"Programul de construire de bazine de inot si patinoare a fost suspendat. Programul de construire sali de sport a fost reorganizat, in sensul in care se construiesc doar cele care au fost incepute anul trecut", a explicat Udrea.

"Continuam sa lucram la santierele deschise in anii trecuti fara a deschide altele noi. Avem un program de introducere de retele de apa, canal si statii de epurare in localitati cu sub 50.000 de locuitori. Avem un program de interventii in regim de urgenta in situatia in care exista pericolul prabusirii sau desfiintarii unor constructii. Toate programele care se deruleaza in acest moment, care au obiective de investitii in acest moment vor fi finalizate de Directia de Investitii a Ministerului", a spus Udrea.

Intrebata ce se va intampla cu personalul CNI, ea a spus ca oricum in acea institutie fusese comandat un audit in urma caruia personalul urma sa fie redus de la circa 150 la 100 de persoane. In ceea ce ii priveste pe acesti 100 de angajati, Elena Udrea a evitat sa foloseasca termenul somer, spunand insa ca acestia vor fi liberi sa ia parte la concurs in MDRT daca vor fi scoase posturi la concurs.

Compania Nationala de Investitii S.A. este o societate comerciala pe actiuni, infiintata in 2001, care functioneaza sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si care executa programe de interes public sau social in domeniul constructiilor in conformitate cu strategia MDRT. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autoritatile publice locale.

Programele CNI vizeaza constructia de sali de sport, consolidarea si reabilitarea salilor de sport construite inainte de anul 2000, construirea de bazine de inot si de patinoare artificiale, precum si construire si reabilitare de asezaminte culturale.

In perioada 2001-2010, Compania Nationala de Investitii a finalizat aproximativ 1.000 de obiective, incluse in 11 programe de investitii, potrivit site-ului companiei.

Sursa: jurnalul.ro

M. Macovei acuza clientelismul: PDL fura la fel ca PSD... Videanu si Condescu, blat pentru dezbinarea minerilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x