Antena Căutare

Emil Boc, avantajat la organizarea votului pentru sefia PDL

Numarul delegatilor la Conventia PDL nu se mareste, astfel incat accesul la votul pentru sefia patidului sa fie restrans si mai usor de controlat, situatie care il avantajeaza pe Emil Boc, in detrimentul lui Vasile Blaga. Asa au decis ieri liderii democrat-liberali in sedinta Biroului de Conducere al partidului. 14 voturi au fost pentru mentinerea numarului de delegati deja stabilit (1409), in timp ce 11 au votat pentru majorarea numarului de delegati.

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat ca majoritatea conducerii democrat-liberale s-a pronuntat pentru mentinerea aceluiasi numar de delegati la Conventia Nationala din cauza timpului scurt pana la data alegerilor si faptului ca majoritatea filialelor si-au desemnat deja candidatii "A fost o discutie care s-a transat prin vot si a ramas forma Conventiei Nationale pe care am stabilit-o la ultimul Consiliu National de Coordonare, cea de circa 1400 de delegati. Majoritatea organizatiilor judetene si-au stabilit deja delegatii", a declarat Flutur dupa sedinta de luni a Biroului Permanent National al PDL desfasurat luni.

De asemenea, democrat-liberalul a invocat constrangeri statutare in cresterea numarului de delegati, fiind vorba de anumiti pasi procedurali care nu pot fi respectati intr-un timp atat de scurt. "Este vorba, in primul rand, despre respectarea pasilor din statut si calendarul in care noi suntem astazi. Suntem in saptamana dinainte de Pasti, iar dupa Pasti timpul este foarte scurt pentru expunerea motiunilor si astazi s-a clarificat prin vot acest lucru", a explicat pedelistul.

Elena Udrea a spus, dupa sedinta Biroului Permanent, ca modificarea numarului de delegati la Conventia PDL din 14 mai ar fi necesitat convocarea Consiliului National de Coordonare. "Au fost mai multe argumente care s-au spus, de la imposibilitatea de a convoca CNC-ul cu trei saptamani inainte, la cheltuieli in plus. S-a mai spus ca nu mai poti schimba regulile jocului dupa ce s-au depus deja motiunile. Intr-un final s-a decis sa se mearga pe varianta deja agreata", a declarat Udrea.

Alte argumente impotriva cresterii numarului delegatilor au fost invocate de catre vicepresedintele Raluca Turcan inainte de sedinta BPN. Astfel, ar fi fost mai greu de selectat care dintre delegati ar fi avut dreptul sa voteze la alegerea presedintelui, cat si pentru noii membri ai Biroului Permanent si care doar pentru functia de presedinte.

"Un numar de delegati in principiu are un rol pozitiv, insa exista o problema care vine din teritoriu si anume cum ii trimitem pe restul oamenilor acasa pentru a nu-i supara pe cei care trebuie saplece si a face diferenta fata de cei care raman. Pentru ca a avea un numar foarte mare si pentru a doua parte unde se aleg vicepresedintii, probabil ca am avea un haos curat si n-am mai termina niciodata. Trebuie sa discutam daca avem capacitatea asta", a afirmat Turcan.

Saptamana trecuta, in sedinta comisiei de organizare a alegerilor interne, sustinatorii lui Vasile Blaga reusisera sa impuna marirea numarului de delegatI de la 1400 la 4500, pentru o mai buna reprezentare a membrilor de partid, insa decizia trebuia sa fie validata de Biroul de Conducere.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Basescu il ataca dur pe Blaga: PDL nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal... Sergiu Nicolaescu demisioneaza din PSD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x