Antena Căutare

Emil Boc: Judetele sunt prea mici pentru a atrage fonduri europene

Emil Boc a explicat in direct la Radio Romania Actualitati de ce reorganizarea administrativ teritoriala a Romaniei este benefica pentru romani. Prin reorganizare, a declarat premierul, judetele vor putea lua direct bani de la Uniunea Europeana.

O destructurare a retelelor clientelare este greu de facut fara reorganizare. Judetele noastre au dimensiuni mici, asa ca ele nu pot lua direct bani europeni", a explicat Emil Boc.

In cazul in care am avea judete mai mari, atunci un judet ar putea atrage pana la doua miliarde de euro, a adaugat seful Guvernului.

Emil Boc a incercat sa explice si ce inseamna reorganizarea administrativ-teritoriala pentru cetatean. „Cetateanul nu va face un kilometru un plus pentru serviciile de baza elementare. Ele vor fi si mai apropiate de cetatean. In tara asta trebuie sa circule hartiile, nu oamenii", este de parere premierul.

Potrivit lui Emil Boc, consiliile judetene vor ramane, dar vor fi in numar de opt in urma comasarii celor existente.

Seful Guvernului a mai precizat ca reorganizarea administrativ-teritoriala "este o cale de eliminare a coruptiei".

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Anca Boagiu, cu mata-n sac: UE nu impune implementarea unei taxe de autostrada... Placuta amplasata pe statuia lui Matei Corvin cu un citat al lui Iorga deranjeaza UDMR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x