Antena Căutare

Emil Boc mai are de inaugurat 1.453 km de autostrada!

In 2009, PDL promitea 1.505 km de autostrada. Statul plateste peste 6,57 milioane de euro pentru fiecare din cei 52,5 km asfaltati din Bechtel.

Prim-ministrul incearca sa de­mon­streze ca actuala guvernare lucreaza si in interesul cetatenilor. Asa ca s-a gandit sa serbeze cu mare fast asfaltarea a 10 km din autostrada Transilvania, mai exact portiunea care leaga Turda de Campia Turzii.

Astazi finalizam tronsonul de 54 de kilometri. Asa cum ne-am anagajat anul trecut, si anul acesta lucrarile sunt finalizate la termen si kilometrii de autostrada sunt dati in functiune", a declarat sambata, Emil Boc.

Scenariul a fost unul similar cu cel de anul trecut, cand Boc sarbatorea alaturi de Radu Berceanu finalizarea primilor 42 de km din autostrada, portiunea dintre Turda si Gilau. Emil Boc „a verificat" calitatea lucrarilor intr-o plimbare cu un auto­tu­rism Dacia.

Tronsonul Campia Turzii - Cluj Vest, reprezinta 52,5 km din viitoarea Auto­strada Transilvania, care ar trebui sa aiba in total 415 km. Lucrarile la acest tronson au fost demarate in iunie 2004, termenul de predare anuntat initial fiind luna februarie 2010. Potrivit CNADNR, costul estimat pentru cei 52,5 km este de 343,12 milioane de euro, finantarea fiind supor­tata de la bugetul de stat. Doar pentru lucrarile realizate in anul 2010, compania Bechtel mai are de primit din partea statului aproximativ 90 de milioane de euro. Sambata, premierul Boc a spus ca datoria va fi platita incepand de anul viitor.

Premierul crede ca soseaua de Centura e tot un fel de autostrada

Pastrand acelasi entuziasm, seful Executivului a anuntat si alte realizari la fel de importante ale actualei guvernari.

Anul acesta avem finalizati 46 de kilo­metri de autostrada. Pe langa cei 12 kilo­metri de aici de la Cluj, cei 14 kilometri de la Sibiu, care fac parte din Coridorul IV, si cei 20 de kilometri de la Chitila la Voluntari in regim de auto­strada", a spus Boc.

In realitate, cei 20 de km socotiti ca autostrada sunt de fapt o sosea cu doua benzi si fac parte din centura Capitalei.

Tot articolul, in Financiarul

Antonescu: Puterea face scandal ca am blocat legi, dar au depasit cu 30 de zile termenul bugetului de stat... Gheorghe Flutur: Coalitia sustine asumarea raspunderii pe Legea salarizarii unice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x