Antena Căutare

Emil Boc: Sanatatea va beneficia de fonduri suplimentare de 450 de milioane lei

Primul-ministru Emil Boc a declarat, marti, ca membrii coalitiei au decis alocarea a 300 de milioane lei pentru sanatate si pastrarea a 150 de milioane lei in Fondul de rezerva pentru spitale. Mai mult decat atat, Guvernul va suplimenta si creditele de angajament cu mai bine de un miliard de lei pentru medicamente si alte servicii medicale.

"La rectificarea de buget pe care o vom promova in zilele urmatoare, sanatatea va beneficia de resurse financiare suplimentare, este vorba de 300 milioane lei alocate direct, 150 milioane lei care raman in Fondul de rezerva, dar tot pentru spitale si medicamente, la care se mai adauga credite de angajament de peste un miliard de lei. Faptul ca, in primavara acestui an, au fost restructurate mai multe spitale ne-a dat posibilitatea sa avem mai multe resurse financiare pentru a le moderniza sau a le consolida pe cele existente", a spus Boc, prezent la inaugurarea noii Unitati de Primiri Urgente a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

De asemenea, potrivit declaratiilor premierului, va fi stabilit si un pachet de servicii in sistemul sanitar, ce va primi avizul Parlamentului in primavara 2011 si care, ar putea reglementa taxa "clawback".

Contributia de tip "clawback" prevede ca detinatorii autorizatiilor de punere pe piata (APP) a medicamentelor cu prescriptie sa plateasca trimestrial o contributie din valoarea incasarilor rezultate din comercializarea medicamentelor incluse in programele nationale de sanatate, precum si pentru medicamentele folosite in tratamentul ambulatoriu.

Totusi, presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, dupa intalnirea cu delegatia comuna a FMI, CE si BM, ca Guvernul nu se poate "gandi in mod serios" la marirea bugetului pentru sanatate pana cand nu vor fi puse sub control cheltuielile din acest domeniu.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca Guvernul trebuie sa renunte la sistemul clawback din sistemul santar si sa vina cu o alta versiune de taxare.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Boc a taiat iar panglica: A inaugurat cea mai moderna unitate de primiri urgente a Spitalului Universitar... Udrea: Sper ca revenirea economica a Romaniei sa reprezinte si revenirea PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x