Antena Căutare

Eurodeputatii PDL se plang colegilor din UE ca democratia din Romania e in pericol

Intr-o scrisoare trimisa liderilor grupului socialist si ALDE (Alianta Liberalilor si Democratilor Europeni) din Parlamentul European, eurodeputatii PDL si-au exprimat ingrijorarea fata de actiunile Guvernului Victor Ponta, care, potrivit acestora, incearca sa influenteze procesele de mare coruptie si sa obstructioneze Justitia, solicitand liderilor Hannes Swoboda (socialist) si Guy Verhofstadt (ALDE) sa intre in dialog cu autoritatile de la Bucuresti pentru ca "democratia din Romania sa nu fie pusa in pericol".

Eurodeputatul Cristian Preda a explicat ca scrisoarea relateaza situatia legata de Inspectoratul de Stat in Constructii si procesul fostului premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii", precum si faptul ca actualul ministru al Justitiei, Titus Corlatean, s-a exprimat public, in luna martie, pentru arestarea procurorilor anticoruptie intr-un alt dosar penal in care Nastase a fost condamnat, in prima instanta, la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Preda a mai spus ca Titus Corlatean a pus sub semnul intrebarii angajamentele Romaniei fata de UE, declarand ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) trebuie modificat, iar secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a cerut ca ANI si DNA sa fie modificate "in sensul amputarii de atributii".

In scrisoarea eurodeputatilor PDL se mai precizeaza ca Victor Ponta a aratat o agresivitate fara precedent fata de decizii ale Curtii Constitutionale si ale Avocatului Poporului si a sustinut modificarea Legii electorale cu numai sase luni inainte de alegerile parlamentare, programate in noiembrie 2012.

Hrebenciuc: In februarie 2013 il suspendam pe Basescu, daca nu i-o da Dumnezeu gandul cel bun pana atunci... Mihai Razvan Ungureanu isi face "partid"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x