Antena Căutare

Florin Roman (PNL) cere PSD să voteze tăierea pensiilor speciale: Din economia rezultată, Guvernul ar avea resursele financiare necesare pentru plata alocaţiilor majorate

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, cere PSD să voteze proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. "Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, Guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate", afirmă Roman.

Florin Roman afirmă, joi, într-o postare pe Facebook, că, în calitate de lider al deputaţilor PNL, a propus colegilor să solicite convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supună votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale.

"Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate, în urma votului de la sfârşitul lunii decembrie, din Parlament", spune Roman. El adaugă că, tot în decembrie, Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistraţi, personal aeronautic, diplomaţi, funcţionari ai Curţii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL alocă pensii de serviciu doar pentru militari şi poliţişti, precizează Roman.

"În mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost “ridicat” pe site-ul Comisiei de muncă şi nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului în ultima săptămana din sesiunea parlamentară. Urgenţa adoptării acestui proiect de lege este determinată de necesitatea finantării legii adoptată de parlament, privind dublarea alocaţiilor pentru copii", spune Roman. El solicită reprezentanţilor PSD să voteze proiectul PNL în sesiune extraordinară.

"Solicităm PSD şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să rupă frăţia cu pensiile speciale şi să votăm proiectul de lege al PNL în sesiune extraordinară. În acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creşterea alocaţiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocaţiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflaţiei, urmare a unei legi iniţiată de PNL. Aşadar alegeţi domnilor pesedişti: ori pensii speciale, ori alocaţii pentru copii!", încheie Roman.

Sursa : news.ro

Orban, întrevedere cu Ursula von der Leyen: Vom prezenta obiectivele pe care le avem legate de aderarea României la Sche... Dancă: A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa care elimină aberaţiile economice ale OUG 114...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x