Antena Căutare

Flutur: Legea bugetului, in linie dreapta. Coalitia, pregatita de un maraton pentru votare

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca Legea bugetului de stat pentru 2011 a intrat in linie dreapta si ca va fi trimisa marti, 7 decembrie, in Parlament. Tot marti urmeaza sa se dea votul final pe Legea pensiilor. Iar pe 14 decembrie, Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea salarizarii unitare. Flutur s-a aratat increzator ca toate legile vor fi adoptate pana la finalul anului, precizand ca membrii coalitiei sunt pregatiti de un maraton in acest sens.

Gheorghe Flutur sustine ca bugetul pe 2011 este gandit in asa fel incat rata somajului sa scada, iar cursul leu-euro sa se stabilizeze in Romania. Totodata, sustine Flutur, anul viitor ar urma sa nu mai fie luate masuri de austeritate.

"Bugetul este conceput ca in 2011 sa nu mai fie nevoie de ajustari, deci de masuri nepopulare care sa duca la ajustarea in diverse domenii. Masurile de austeritate speram sa fie incheiate aici, in 2010", a declarat Gheorghe Flutur.

Liderul democrat-liberal sustine ca, pentru ca aceste legi sa treaca pana la sfarsitul anului, este necesar sa se respecte calendarul anuntat. Intrebat ce se va intampla daca legile nu vor fi adoptate, Flutur a explicat ca sansele ca acest lucru sa se intample sunt minime, intrucat coalitia este una solida, aflata in majoritate.

"Am avut si sedinta coalitiei. Aceasta coalitie are majoritate. Cand vorbim si de legea pensiilor si de celelalte proiecte, avem in vedere faptul ca exista aceasta sansa ca aceste legi sa treaca", a precizat Flutur.

Legea bugetului pe 2011 nu poate fi aprobata fara legea care reglementeaza salariile bugetarilor. In plus, Executivul condus de Emil Boc trimite proiectul de buget in Parlament cu o intarziere de aproape doua luni. Cu toate acestea, Flutur sustine ca legile vor trece.

"Daca va fi nevoie, PDL si coalitia de guvernare sunt pregatite sa faca un maraton pentru a avea legea bugetului de stat votata", a mai spus vicepresedintele PDL.

Pensiile sub 1000 de lei, impozitate cu 5%... Basescu cere Parlamentului aprobarea urgenta a Legilor salarizarii, pensiilor, bugetului si a OUG 50...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x