Antena Căutare

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, contesta interdictia de a parasi tara

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar contesta interdictia de a parasi tara impusa de procurorii DNA, dupa ce a fost acuzat de aderare la un grup infractional organizat si instigare la evaziune fiscala. La intrarea in sala de judecata, Blejnar a spus ca acuzatiile procurorilor anticoruptie nu se sustin.

"Nu exista niciun indiciu ca as fi implicat in acest dosar", a declarat Sorin Blejnar.

Instanta a ramas in pronuntare pe cerea sa. El a precizat ca nu vrea sa plece din vacanta, ci ca este o chestiune de principiu, procurorii incalcandu-i dreptul la libera de circulatie.

Fostul sef al ANAF este implica intr-un dosar evaziune fiscala.

Membrii gruparii sprijinite de Blejnar si Marta ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina achizitionate in regim suspensiv si comercializate pe piata interna.

In acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentand TVA si peste 10,8 milioane de lei reprezentand accize pentru motorina, suma totala a prejudiciului stabilita pana in prezent fiind de aproape 22 de milioane de lei.

Gruparea infractionala achizitiona motorina in regim suspensiv de la plata accizelor, declarand ca aceasta va fi livrata intracomunitar in Polonia. In realitate, motorina era revanduta prin statiile de distributie de carburanti sau direct utilizatorilor finali.

FOTO: Intact Images

Ministrul de Interne francez, Manuel Valls, in vizita in Romania... Monica Macovei si Theodor Stolojan au scris Parlamentului European. Se plang ca statul de drept nu e respectat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x