Antena Căutare

Frunzaverde: Astazi, PDL-ul nu mai are nicio sansa! Era un dialog al surzilor, nu se facea nimic

Sorin Frunzaverde este categoric in ceea ce priveste situatia partidului in care a fost de mai bine de 22 de ani, spunand ca partidul democrat-liberal nu mai are nicio sansa in acest moment.

Declaratii Sorin Frunzaverde:
Momentul initial al destramarii partidului este cel in care ne-am rupt de liberali. Momentul adevarat al rupturii din 2006 a fost de fapt in 2005 cand Tariceanu a propus alegeri anticipate si au aparut ambitii in partid, momentul cu biletelul este pitoresc, dar nu este momentul principal.

Despre PDL

Intotdeauna cand faci politica trebuie sa te gandesti la oameni si nu la cifre. Trebuie sa ai aceasta rezultanta in cotidianul fiecaruia. [...] In PBN eram auzit, dar nu ascultat. Era un dialog al surzilor, nu se facea nimic. Intr-o alta instanta informala se luau alte masuri decat ce vorbeam noi. Se pare ca a trebuit sa demisionez din partid ca primarii sa primeasca fonduri?

In continuare am desfiintat spitale si se dovedeste ca nu am facut nicio economie. Am cerut o marire de pensii de salarii, dar mi s-a spus ca nu sunt bani, dupa care dupa 2 luni s-au gasit bani.

Sorin Frunzaverde: Partidul democrat de astazi nu mai este cel de altadata. Nu, astazi PDL-ul nu mai are nicio sansa. Actul de guvernare si comportamentul politic a compromis orice sansa de a ramane pe scena poltica romaneasca.


Despre statul politienesc

Uitati-va la emisiunile de stiri si ve-ti vedea ca jumatate din informatiile care vin sunt legate de anchete. Aceastea ar trebuie sa existe, dar ce trebuie televizate cu orice pret?! [...] Romania este paralizata din punct de vedere al decidentului economic.

Fie ca ti se asculta telefoanele, fie ca esti ascultat ambiental, fie ca se sugereaza numele cuiva. Cand au fost arestat doua persoane, oamenilor care au fost retinuti li s-a spus sa spuna ca il cunoaste pe Frunzaverde. [...] Nu credeti ca suntem in pericol sa nu si para firesc un acest lucru?!

Dupa 1992 nu a mai fost un moment atat de critic pentru tara. Datorita faptului ca factorului politic s-a complacut in aceasta situatie.

Despre relatia cu Traian Basescu

Pana in 2007 relatia mea cu Basescu a fost normala, de atunci nu a mai existat. De atunci ne-am intalnit de 3-4 ori, dar nu in situatii private. Sferele noastre de activitate nu au mai fost atat de tangente. Daca i-as reprosa ceva domnului Basescu i-as reprosa intre patru ochi. Oricum principalul responsabil al scindarii dintre Opozitie si Putere si in plan local este grupul de la conducerea PDL. Aceasta a confiscat puterea si a stricat totul

Plecarea lui Stolojan a fost o greseala politica foarte mare. [...] Greseala este ca am guvernat arogant. Am avut acest parcurs foarte gresit calculat in relatia cu liberalii.

Despre alegeri

Motiunea trebuie sa treaca. USL-ul va castiga alegerile locale, iar asta va duce la o victorie zbrobitoare, de peste 50% la parlamentare. Presedintele cred ca se va conforma Constitutiei si va numi un premier din Opozitie. E greu de spus daca presedintele va fi suspendat. Esential este stabilirea unui dialog normal cu prerogative constitutionale.

Numirea lui MRU ca premier este atipica. Foarte rar sefii serviciilor de informatii sunt numiti in asemenea functii.

Despre plecarea din PDL

Cum sa nu ai regrete daca 22 de ani ai construit in interior. Principalul regret este ca nu am reusit sa adun langa mine mai multe voci. Invitatia PNL m-a onorat.



Foto: Intact Images

Oprescu despre indemnul lui Basescu catre Prigoana: Eu am mai vazut din astia care si-au incordat muschii... Sorin Frunzaverde: Partidul democrat de astazi nu mai este cel de altadata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x