Antena Căutare

Gigi Becali risca sa intre dupa gratii. Procurorii cer 11 ani de inchisoare in cazul sechestrarii

Procurorii au aratat luni, la instanta suprema, ca inculpatii din dosarul sechestrarii celor care au furat limuzina lui George Becali trebuie condamnati la pedepse de peste 11 ani de inchisoare si ca prima instanta a gresit atunci cand a achitat toti inculpatii, scrie Mediafax

Completul de cinci judecatori ai instantei supreme dezbate, luni, recursul facut de Parchet impotriva deciziei unui complet de trei judecatori de la aceeasi instanta prin care inculpatii din dosarul sechestrarii, intre care si Gigi Becali, au fost achitati.
La termenul de luni al procesului, procurorul prezent la instanta le-a cerut judecatorilor casarea deciziei de achitare si condamnarea tuturor inculpatilor "la media limitelor speciale de pedeapsa prevazute de lege" in cazul acestor infractiuni.

Concret, a aratat ulterior procurorul, inculpatii din dosar ar trebui condamnati la o pedeapsa de aproximativ 11 ani si sase luni, limitele fiind intre 7 si 15 ani pentru fapta pentru care acestia au fost deferiti justitiei.

Procurorul a mai spus ca instanta de fond, respectiv completul de trei judecatori al instantei supreme, a gresit atunci cand i-a achitat pe cei din acest dosar.

Potrivit procurorului, modalitatea prin care s-au comis faptele sunt de natura unui "comando urban" in sensul ca s-au folosit arme de foc, au existat urmariri si accidentari in trafic, rapiri si violenta.

Procurorul a mai aratat ca daca persoanele din acest dosar ar fi achitate, s-ar crea impresia ca orice persoana isi permite bodyguarzi isi permite si sa depaseasca si limitele legale in a-si face dreptate.

"Becali a savarsit fapta de lipsire de libertate cu intentie directa, pentru ca a prevazut si acceptat posibilitatea producerii ei atunci cand si-a trimis bodyguarzii sa-i aduca pe presupusii hoti ai limuzinei sale", a aratat magistratul.

De aici, a aratat procurorul, rezulta si intentia directa, iar lipsirea de libertate subzista indiferent de modul prietenos in care s-au derulat discutiile la bar. "Este exclusiv dreptul autoritatilor sa lipseasca de libertate pe cineva in conditii expres si limitativ prevazute de lege", a subliniat procurorul.

Sursa: Antena 3

Foto: Intact Images

Dan Voiculescu a demisionat, astazi, din Parlament. Renunta la imunitate pentru a merge in fata justitiei si a se apara ... Victor Ponta l-a invitat in Romania pe Arnold Schwarzenegger!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x