Antena Căutare

Graham Watson: Sunt surprins ca Basescu le spune romanilor sa nu mearga la vot

Liderul Partidului Liberal-Democrat din Europa, Graham Watson s-a aratat surprins de faptul ca presedintele suspendat Traian Basescu le spune oamenilor sa nu mearga sa voteze la referendum.

"Sunt foarte surprins ca Traian Basescu le spune oamenilor sa nu mearga la vot (votul pentru referendumul de demitere a presedintelui suspendat - n.r.). In orice democratie, presedintele ar trebui sa-i incurajeze pe oameni sa mearga la vot", a declarat Graham Watson, intr-o interventie in cadrul emisiunii Sinteza zilei, de la Antena 3.

Seful liberal-democratilor din PE a mai spus ca nu stie niciun alt stat din UE care sa aiba aceasta cerinta - ca la referendumul de demitere a presedintelui suspendat sa fie prezenti jumatate plus 1 din numarul votantilor, pentru ca rezultatul sa fie luat in considerare.

"Mi se pare corect ca rezultatul votului, oricati romani ar veni la vot, acela sa fie luat in considerare", a conchis Liderul Partidului Liberal-Democrat din Parlamentul European, Graham Watson.

In primul sau discurs pe care l-a sustinut dupa suspendare, Traian Basescu a spus ca "este convins ca romanii nu vor participa la acest mod de a face politica (...) Obiectivul meu e sa castig (...) Acest lucru nu este cinstit, iar romanii nu vor participa la acest lucru necinstit. Populatia va lua masuri impotriva lor".

Traian Basescu, in campanie: Obiectivul este castigarea referendumului. Romanii vor fi cinstiti cu presedintele lor... Comisia Europeana va monitoriza referendumul din 29 iulie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x