Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Breaking news! Guvernul și PNL intră în autoizolare, după ce un senator a fost confirmat cu coronavirus

Guvernul și PNL intră în autoizolare, după ce un senator a fost confirmat cu coronavirus, în urma unei călătorii în străinătate. Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu, a anunțat Ludovic Orban.

Ludovic Orban

Premierul a anunțat că toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze și că el se va izola la Vila Lac 2.

„Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid.

Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze.

Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. L-am informat imediat pe președintele Klaus Iohannis", a spus Orban.

Ultimă oră! Primul parlamentar român depistat pozitiv cu coronavirus!

Ludovic Orban a făcut acest anunț după ce senatorul Vergil Chițac a fost depistat pozitiv cu coronavirus. El a spus că își amintește că a dat mânca cu acesta, care a fost prezent la reuniunea Biroului Politic Naţional, şi că îşi aminteşte că a dat mâna cu el.

Cine riscă să moară din cauza coronavirusului! Pentru ei, COVID-19 poate însemna sfârșitul! Explicațiile medicilor din China

Potrivit ministrului Sănătății, premierul nu prezintă simptome de coronavirus.

Potrivit ministrului Sănătății, Victor Costache, procedurile se referă la acei miniștri care au fost în contact direct cu Vergil Chițac. Întreaga echipă a Ministerului Sănătății intră în izolare.

Fiind vorba despre un senator, la Parlament este absolut necesară ancheta epidemiologică, potrivit lui Ludovic Orban. „Pentru toți parlamentarii, mai ales senatorii să nu aștepte ancheta epidemiologică, să nu intre în contact cu nimeni”, a mai spus Orban.

Cinci echipe ale Direcției de Sănătate Publică merg în Parlament pentru a vedea dacă parlamentarul depistat cu COVID-19 a infectat și alte persoane.

În plus, au fost cerut 150 de teste pentru membrii BEx și pentru jurnaliști. Nimeni nu va ieși din Parlament până când aceste teste nu sunt făcute.

Recomandari