Antena Căutare

Guvernul taie timid din cheltuielile aparatului de stat

Guvernul i-a "rugat" pe angajatii din companiile de stat cu salarii de peste 8000 de lei sa doneze 90 % din ce depaseste aceasta suma. Ramane de vazut daca solicitarea Guvernului are doar un caracter simbolic, daca e facuta pentru imagine sau daca angajatii cu venituri fabuloase chiar vor da curs "rugamintii" Executivului.

Guvernul a mai decis in sedinta de ieri reducerea cu 50 % a cheltuielilor pentru deplasari, telefoane si carburantii in toate institutiile guvernamentale, potrivit unor surse interne.

O alta masura vizeaza diminuarea cu 20% a costurilor cu bunuri si servicii si reducerea cu 25% a numarului de angajati. Premierul a cerut fiecarui ministru ca, pana vineri, sa prezinte un plan concret de reducere cu 25% a fondului de salarii si a numarului de angajati, inclusiv din agentiile guvernamentale aflate in subordine.

Tot in sedinta de Guvern, Executivul a decis sa introduca un plafon maximal de 8.000 lei al veniturilor obtinute de angajati din companii de stat, iar din castigul care depaseste acest plafon o cota de 90% sa fie varsata intr-un fond de solidaritate.

De asemenea, numarul secretarilor de stat va fi redus la cel mult doua astfel de posturi, singurele exceptate fiind ministerele "mari", precum ministerele de Interne si Externe, in a caror organigrama vor fi mentinuti trei secretari de stat.

„Baronii“ Puterii sau unde se duc banii dumneavoastra... Subsecretarul de stat american, Ellen Tauscher, in spital cu o intindere la piciorul drept...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x