Antena Căutare

„Baronii“ Puterii sau unde se duc banii dumneavoastra

De la inaltimea functiilor detinute si desprinsi de dramele sociale care au cuprins Romania, politicienii PDL se intrec in afaceri conectate la banul public fara a tine cont de perioada tulbure pe care o traverseaza economia nationala.

Ca o mare familie de partid, toate afacerile se deruleaza prin mecanismul politic asa cum se intampla odinioara cu PDSR-ul. Acestea se fac la limita de jos a legalitatii, depasind de multe ori pragul maxim al bunului-simt.
Ideea renuntarii la veniturile din functiile ocupate nu mai incalzeste pe nimeni, ba, dimpotriva, arata ca banii adevarati nu vin din remuneratia pe post, ci din afacerile cu statul obtinute de cele mai multe ori prin influenta detinuta de politicienii aflati la putere.
Azi este prima parte din prezentarea afacerilor cu bani publici derulate de baronii portocalii. In editiile urmatoare urmeaza sa dezvaluim detalii despre marile tunuri ale rudelor acestora.


Berceanu „ALL INCLUSIVE"

Radu Berceanu este furnizor de nadejde al societatilor care lucreaza cu firmele din subordinea Ministerului Transporturilor, iar familia ministrului Radu Berceanu a fost ani buni actionara la companii care efectuau lucrari de infrastructura in judetul Dolj.
Berceanu mai este asociat la AVI SRL din Craiova (80%), care are ca obiect principal de activitate fabricarea fibrelor de sticla. Compania la care este actionar ministrul Transporturilor are contracte mai generoase la export decat pentru piata interna.

Mai precis, firma AVI este furnizor de elemente din fibra de sticla pentru firmele Bombardier, Alstom si Siemens-Astra. Aceste firme furnizeaza trenuri, automotoare si rame de metrou societatilor subordonate Ministerului Transporturilor. Radu Berceanu mai este asociat si la firma Parky SRL, care are ca obiect de activitate administrarea de parcari, dar afacerea este in dizolvare. Familia acestuia are, de asemenea, afaceri controversate prin firma Tecond, de la care s-a retras in urma cu un an, dupa ce a derulat afaceri cu bani publici, in special cu primariile din judet, dar si cu Apele Romane.

Tot articolul, in Financiarul

Augustin Zegrean este noul presedinte al Curtii Constitutionale... Guvernul taie timid din cheltuielile aparatului de stat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x