Antena Căutare

Ilie Sarbu: “Motiunea de cenzura va fi depusa, cel mai probabil, dupa Congresul PSD”

Liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sarbu, a declarat, astazi, ca este posibil ca motiunea de cenzura sa fie depusa in cea de-a doua jumatate a lunii octombrie sau la inceputul lunii noiembrie

Ilie Sarbu a precizat ca, cel mai probabil, motiunea de cenzura va fi depusa dupa Congresul PSD, programat pentru 16 octombrie.

"Daca va fi depusa (motiunea de cenzura - n.r.), o vom depune dupa Congresul care va avea loc pe 16 octombrie, ori in cea de-a doua parte a lunii octombrie, ori in prima parte a lunii noiembrie. Acest lucru urmeaza sa fie discutat si, in functie de situatiile care apar, vom vedea care este prioritatea noastra absoluta. (...) Oricum nu avem posibilitatea sa depunem inainte de Congres. La ora actuala nu avem voturile necesare. Daca o depunem doar ca sa facem un gest politic, putem face si lucrul asta", a declarat Sarbu, citat de Agerpres.

Ilie Sarbu s-a referit si la apelul lansat de presedintele PNL, Crin Antonescu, privind urgentarea elaborarii si depunerii motiunii de cenzura, precizand ca acest aspect ar putea fi rezolvat ''la nivelul presedintilor celor doua partide politice''.

Intrebat daca opozitia doreste sa demareze, in paralel cu depunerea motiunii de cenzura, procesul de suspendare a sefului statului, Sarbu a replicat ca o hotarare in acest sens depinde foarte mult de atitudinea presedintelui tarii, dar si de decizia Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) cu privire la Legea pensiilor.

"Va trebui sa stabilim daca vom merge in paralel si cu motiunea de cenzura si cu suspendarea presedintelui. Vom stabili care este prioritatea noastra. Depinde de ce va face presedintele - daca va promulga sau nu Legea pensiilor - dar si de decizia CCR, care va fi data pe 29 septembrie. In functie de asta vom stabili la nivelul Biroului Permanent", a conchis acesta.

Biroul Politic Central al PNL a decis luni sa ceara social-democratilor ca, in cursul acestei saptamani, sa se finalizeze discutiile pentru programul Guvernului de criza si sa se accelereze elaborarea si initierea unei motiuni de cenzura pentru a da Romaniei un Executiv care sa poata trece peste actuala perioada dificila.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: Intact Images

Vasile Blaga: Avem o echipa buna la MAI, ar fi o greseala sa se schimbe... Secretarul de stat in MAI Mihai Capra a demisionat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x