Antena Căutare

Iliescu ii bate obrazul lui Antonescu: Aparand cota unica va solidarizati cu mentalitatea lui Basescu

Razboiul verbal de imagine dintre liderii Opozitiei pe marginea celor mai bune masuri anticriza continua. Dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu l-a criticat dur pe omologul sau social-democrat, Victor Ponta pentru unele idei cu iz electoral pe care le propune, a venit randul liderului de onoare al PSD, Ion Iliescu sa intre in hora. El l-a acuzat luni pe Antonescu ca prin "gestul neavenit" de aparare a cotei unice, liderul PNL se solidarizeaza cu mentalitatea lui Traian Basescu indreptata "impotriva celor multi". in schimb, impozitarea diferentiata nu afecteaza mediul de afaceri, de aceea semnalul de alarma tras de Antonescu privind posibilitatea ca majorarea taxelor sa afecteze mediul privat este "neavenit", mai sustine Iliescu.

"M-a surprins virulenta cu care domnul Crin Antonescu i-a ripostat lui Victor Ponta pe tema cotei unice. in primul rand, nu inteleg de ce era nevoie de aceasta riposta din partea presedintelui PNL?!! Acum, dincolo de deosebirile dintre ele, PNL si PSD trebuie sa-si consolideze cooperarea in fata tendintelor autoritariste ale presedintelui Basescu, pericol principal pentru functionarea statului de drept, si pentru refacerea climatului politic necesar redresarii pe toate planurile a societatii romanesti", indeamna pe blogul sau liderul PSD.

Ion Iliescu ii aminteste presedintelui liberal ca implementarea cotei unice s-a dovedit "paguboasa" pentru tara, in timp ce, la nivel international, niciuna din tarile cu economii de piata dezvoltate nu au adoptat-o.

Presedintele de onoare al PSD apreciaza ca aplicarea cotei unice nu a imbunatatit colectarea impozitelor, ci doar a incurajat "cheltuielile parazitare", de lux.

"In primul an de aplicare (2005) s-a incasat cu un miliard lei mai putin decat in anul anterior.Alminteri, argumentul ca reducerea impozitelor pentru cei cu venituri mari ar incuraja investirea beneficiilor suplimentare ale acestora in economie - nu s-a adeverit. Au crescut in schimb cheltuielile parazitare - construirea de case scumpe, procurarea de masini si ambarcatiuni de lux - toate achizitionate din import, ceea ce a contribuit la inrautatirea balantei comerciale a tarii. Nici scoaterea la lumina a economiei subterane nu s-a produs. in schimb, efectul incontestabil al cotei unice a fost adancirea polarizarii sociale intre cei cu venituri mari si cei cu venituri modeste", isi explica Iliescu punctul de vedere.

Liderul de onoare al PSD ii mai atrage atentia lui Antonescu ca acest fel de impozit "nu are nimic de-a face cu conceptele liberale" si ca sustinerea cotei unice, alaturi de Traian Basescu nu face decat sa contribuie la penalizarea celor saraci, o mentalitate ostila "celor multi si fara aparare".

"Apararea cotei unice nu are nimic de-a face cu conceptele liberale. Acum, presedintele Basescu, prin masurile de austeritate promovate, adanceste aceasta prapastie - esenta masurilor propuse fiind celor cu venituri mici - salariati si pensionari. Este o mentalitate ostila celor multi si fara aparare! Domnul Crin Antonescu, aparand principiile cotei unice - se solidarizeaza in fond cu aceasta mentalitate a lui Traian Basescu!", conchide Iliescu.

Geoana: PSD nu merge la "sezatoarea" de la CES... Voinescu: Mineriadele, deturnate politic. PSD sa se disocieze de stilul de conducere "iliescian"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x