Antena Căutare

Geoana: PSD nu merge la "sezatoarea" de la CES

Consiliul Economic Social (CES) nu mai funtioneaza din 2007 incoace, iar atributiile sale nu privesc gasirea de solutii anticriza, ci emiterea de observatii economice. De aceea, apelul actualei puteri la o structura nefunctionala este o dovada a fricii si a lipsei de responsabilitate a actualului guvern, a declarat luni, fostul lider PSD, Mircea Geoana.

Presedintele Senatului a precizat ca reprezentantii PSD nu vor participa la sedinta CES de astazi convocata pentru discutarea continutului memrandumului cu FMI.

"PSD nu va participa la sedinta CES. Din 2007 CES nu mai functioneaza. De ani de zile activitatea sa este blocata de alegerea presedintelui. Brusc se trezeste actuala putere sa apeleze la CES. Sa te ascunzi in spatele CES-ului e o dovada de frica. Nu e rolul CES-ului, el are rolul de a formula observatii economice, nu de a formula politici publice cand e vorba de iesire din recesiune. Solutiile trebuie sa vina de la guvern si trebuie sa fie sanctionat de parlamentari intr-o democratie normala", a explicat Geoana motivele pentru care PSD nu va participa la discutiile care vor avea loc la sediul acestei institutii.

Si presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase crede ca nu este nevoie de prezenta PSD la CES.

"Inteleg ca este un fel de sezatorare acolo menita a-l transforma pe TraianBasescu intr-un fel de Pilat din Pont. Nu, responsabilitatea trebuie asumata clar de Traian Basescu. Daca vroia consultari nu trebuia sa distribuie un document prin presa, ci sa aiba un dialog cu toate formatiunile politice, un dialog serios, nu in care sa ni se puna pe masa un text pe care exista deja o intelegere", a afirmat Nastase.

In ceea ce priveste sansele trecerii prin Parlament a unei motiuni de cenzura, liderul CN al PSD a apreciat ca o anumita presiune a strazii si a societatii civile ar oferi un anumit context favorabil, dar insuficient.

"O presiune puternica din partea societatii civile, a celor care vor fi nemultumiti si vor dezvolta o anumita presiune in strada are o anumita sansa. Eu sunt destul de sceptic", a mai declarat Nastase.

Sedinta de Guvern, dupa discutiile in CES, pe tema asumarii raspunderii pe masurile de austeritate... Iliescu ii bate obrazul lui Antonescu: Aparand cota unica va solidarizati cu mentalitatea lui Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x