Antena Căutare

Iliescu vrea sa instaleze cinci presedinti la PSD

Presedintele de onoare al PSD ii vrea pe Nastase, Geoana, Atanasiu si Dan Mircea Popescu in conducerea partidului.

Congresul extraordinar al PSD, care va avea loc in 16 octombrie la Sala Palatului, va aproba programul de guvernare pe care social-democratii il pregatesc pentru eventualitatea adoptarii motiunii de cenzura. Insa miza Congresului este data de modificarea statutului PSD, restanta de la ultimul Congres din februarie.

Dupa alegerea lui Victor Ponta ca presedinte, in partid s-a creat o masa critica la adresa modului in care noua echipa de conducere gestioneaza strategiile PSD, astfel incat, desi nu se va deschide o dezbatere legata de un vot de incredere pentru Ponta, exista propuneri de modificare a statutului care sa ii taie acestuia din putere.

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, este promotorul unei astfel de idei, el propunand infiintarea unui nou for de conducere, care sa decida liniile importante ale actiunilor partidului, inainte ca acestea sa intre in discutia Biroului Permanent de Coonducere.

Noul for ar urma sa poarte denumirea de Consiliul presedintilor si sa fie format din cinci persoane, fosti presedinti ai partidului si presedinti ai Consiliului National. Respectiv Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana, Alexandru Athanasiu si Dan Mircea Popescu.

Surse din conducerea PSD sustin ca Ion Iliescu si-a pregatit pentru Congres si un discurs critic la adresa activitatii din ultimele luni a social-democratilor, pe care o considera "ezitanta", dar si sustinerea ideii sale privin realizarea unei aliante cu PNL, ca singura solutie pentru rasturnarea raportului de forte din acest moment de pe scena politica.

Tot articolul, in Jurnalul National

Gigi Becali are loc sfant in Parlamentul European: Mi s-a repartizat fotoliul nr. 777... Basescu cheama luni partidele la consultari. Liberalii nu se prezinta, social-democratii se mai gandesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x