Antena Căutare

In perioada referendumului, procurorii au cerut de 80 de ori mai multe mandate de interceptare

Procurorii au cerut, in perioada referendumului, cu 80 de ori mai multe mandate de interceptare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost solicitata sa elibereze 165 de documente in iulie si august 2012, care sa le permita procurorilor interceptarea mai multor demnitari.

Daca ne uitam la statistica de anul trecut si anul acesta, vom vedea ca, din iulie pana in 15 august 2012, s-au eliberat 165 de mandate, fata de 2 mandate cerute anul trecut.

Numarul de 165 este surprinzator cu atat mai mult cu cat pe perioada verii, in timpul concediilor si vacantei parlamentare, procurorii instrumenteaza rar dosare penale in care sunt vizati deputati sau senatori sau ministri. Din aceasta cauza, pentru 2011 apar doar 2 mandate.

Si analiza pe prima jumatate a anului e suprinzatoare. Odata cu izbucnirea protestelor, apoi cu schimbarea guvernului, a crescut si numarul de avize de ascultare a telefoanelor. S-au dat de trei ori mai multe anul acesta fata de anul trecut. Si daca e sa facem un calcul pentru mandatele de interceptare pe 2012, chiar daca sunt multe, pe luna s-au eliberat in jur de 64. Ei bine, pe perioada organizarii alegerilor si prima jumatate a lunii august s-au dat de aproape 3 ori mai multe.

Este important de specificat ca solicitarile de aviz pentru Inalta Curte se dau in dosarele in care sunt vizati demnitari. Nu am luat in calcul si cele de siguranta nationala.

Sursa: Antena3

FOTO: thehindu.com

PDL vrea sa recastige sefia Senatului. Vezi planul democrat-liberalilor!... Ioana Basescu va candida pentru un loc in Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x