Antena Căutare

PDL vrea sa recastige sefia Senatului. Vezi planul democrat-liberalilor!

Grupul parlamentar al senatorilor PDL a depus la Curtea Constitutionala o sesizare privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului, a declarat liderul senatorilor democrat-liberali, Cristian Radulescu, potrivit gandul.info.

UPDATE 19.20: Vicepresedintele PSD Ioan Chelaru a declarat ca in urma cu doua luni Curtea Constitutionala s-a pronuntat cu privire la inlocuirea lui Vasile Blaga si a Robertei Anastase de la presedintia celor doua Camere, procedurile fiind apreciate ca legale.

"Eu cred ca PDL nu generaza evenimente serioase si atunci, ca sa fie in atentia media, vine cu stiri de genul asta sau cu actiuni care, dupa parerea mea, nu-si gasesc in niciun fel justificarea", a spus Chelaru, pentru Mediafax. "Va aduc aminte ca, in urma cu doua luni, cand evenimentul respectiv a avut loc - inlocuirea domnului Blaga din functia de presedinte al Senatului - s-a pronuntat CC in sensul in care Curtea a spus ca inlocuirea s-a facut legal, daca va aduceti aminte, si inlocuirea domnului Blaga, si inlocuirea doamnei Anastase", a adaugat Chelaru.

Democrat-liberalii au contestat la CC hotararea, de la inceputul lui iulie, de inlocuire a lui Blaga, insa la acel moment a fost respinsa ca fiind inadmisibila, in conditiile in care guvernul luase prin ordonanta de urgenta competenta de control a magistratilor constitutionali in privinta hotararilor Parlamentului.

"La acel moment Curtea nu avea competenta, nu era indreptatita sa se pronunte pe hotararile Parlamentului. Acum este o noua reglementare", a explicat Radulescu.

Daca in cazul lui Vasile Blaga, PDL cere din nou ajutorul Curtii, nu la fel se intampla in cazul Robertei Anastase, a spus Toader.

Pe 3 iulie, liderul PDL Vasile Blaga a fost revocat din functia de presedinte al Senatului, in aceasta pozitie fiind ales presedintele PNL, Crin Antonescu.

Legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atributiilor Curtii Constitutionale a fost declarata, miercuri, neconstitutionala.

Pe 18 iulie, Senatul, forul decizional, adoptase legea de aprobare a OUG privind functionarea Curtii Constitutionale (CC) in varianta Camerei Deputatilor.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului 38/2012 a modificat competenta Curtii Constitutionale, in sensul ca nu se mai poate pronunta pe deciziile Parlamentului.

Pe de alta parte, pe 9 iulie, CC a admis sesizarea de neconstitutionalitate formulata de 67 de deputati apartinand grupului parlamentar al PDL si constata ca solutia legislativa care exclude de la controlul de constitutionalitate hotararile Parlamentului care afecteaza valori si principii constitutionale este neconstitutionala.

CCR a decis ca hotararile Parlamentului pot fi in continuare contestate la Curte... In perioada referendumului, procurorii au cerut de 80 de ori mai multe mandate de interceptare ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x