Antena Căutare

Initiativa lui Prigoana privind presa scrisa si online, respinsa

Initiativa deputatului PDL Silviu Prigoana de modificare a Legii audiovizualului, astfel incat presa scrisa si online sa intre sub autoritatea CNA, a fost respinsa, cu unanimitate de voturi, marti, de Comisia de cultura a Camerei Deputatilor.

La sedinta de marti a Comisiei de cultura din Camera Deputatilor a participat si Attila Szasz, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

Attila Szasz a prezentat punctul de vedere al CNA, potrivit caruia initiativa lui Silviu Prigoana nu poate fi aplicata. Potrivit lui Attila Szasz, Directiva privind Serviciile Media Audiovizuale se refera doar la audiovizual, si nu reglementeaza presa scrisa si online.

In legatura cu posibilitatea ca membrii CNA "sa stabileasca conditiile, criteriile si procedura pentru acordarea licentelor pentru presa scrisa si presa online", fapt prevazut in initiativa lui Prigoana, Attila Szasz a spus ca "logica acordarii licentelor are rost cand spectrul este limitat", ca in cazul posturilor de televiziune si de radio.

Victor Socaciu, deputat PSD si vicepresedinte al Comisiei de cultura de la Camera, a spus ca initiativa lui Silviu Prigoana incalca atat Conventia europeana pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor fundamentale, cat si Constitutia Romaniei.

"Este vorba despre incalcarea a doua legi importante: Conventia europeana pentru drepturile omului, in care se statueaza libertatile cetatenesti si, in special, libertatea de exprimare, si Constitutia Romaniei, potrivit careia libertatea de exprimare este garantata", a explicat Victor Socaciu motivatia Comisiei.

Deputatul PDL Silviu Prigoana nu a fost prezent, marti, la sedinta Comisiei de cultura a Camerei pentru a-si sustine initiativa. "Probabil se astepta ca initiativa sa va primi un aviz nefavorabil", a spus Victor Socaciu.

Cei 14 membri ai Comisiei de cultura a Camerei, prezenti la sedinta de marti, au votat in unanimitate respingerea initiativei lui Silviu Prigoana.

Sursa: Jurnalul National

Vanghelie este in pana de inspiratie... Deputatii PSD si PNL au parasit plenul, protestand fata de constituirea grupului independentilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x