Antena Căutare

Initiative legislative: Sf. Andrei - sarbatoare legala si Ziua mondiala a sanatatii - zi de doliu national

Initiativa legislativa care prevede ca ziua de 30 noiembrie, in care este sarbatorit Sfantul Andrei, sa fie declarata zi de sarbatoare legala a fost adoptata marti, tacit, de Senat, conform Mediafax.

"a innobilat fiinta nationala a romanilor"




Conform acestora, Romania se numara printre tarile cu cele mai putine zile declarate legal nelucratoare, doar unsprezece zile libere consacrate prin lege in afara sarbatorilor de duminica - 1-2 ianuarie, 25-26 decembrie, 1 mai, Adormirea Maicii Domnului, prima si a doua zi de Pasti, 1 Decembrie, prima si a doua zi de Rusalii.


Ziua mondiala a sanatatii, zi de doliu national

De asemenea, Camera Legislativa a adoptat tacit tot marti o o initiativa care prevede ca Ziua mondiala a Sanatatii sa fie in in Romania, zi de doliu national.

"Ziua de 7 aprilie, Ziua mondiala a sanatatii, trebuie sa fie considerata zi de doliu national, in care decidentii sa evalueze diferentele dintre reforma statului si sentinta la condamnare la moarte a tuturor romanilor. Numarul mortilor evitabile va continua sa creasca in conditiile mentinerii actualelor masuri privind desfiintarea si comasarea spitalelor", arata initiatorii Tudor Ciuhodaru si Mircia Giurgiu.



Foto: Intact Images

Cum se va schimba viata "Buldogului" Blaga, dupa numirea in fruntea Senatului... PSD primeste o functie de secretar in Biroul Permanent al Senatului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x